Asare en Thorup willen de kortste weg naar Europa: "Eén match, één kans, the winner takes it all"
Redactie vanuit Brussel
| 0 reacties

Asare en Thorup beseffen dat de beker winnen een must is om niet van een mislukt seizoen te spreken

Asare en Thorup willen de kortste weg naar Europa: "Eén match, één kans, the winner takes it all"

Voor Gent is het woensdag erop of eronder. De bekerfinale verliezen betekent immers geen Europees voetbal. Het zal dus woensdag moeten gebeuren bij de Buffalo's.

Een dag voor de bekerfinale stond AA Gent-trainer Jess Thorup de pers te woord met aanvoerder Nana Asare aan zijn zijde. De aanvoerder greep al een keer nét naast de beker. Toen, in 2009, voetbalde hij aan de zijde van ... Wouter Vrancken.

"De cupfinale winnen zou heel veel voor mij betekenen. Lang geleden was het net niet, nu is het van moeten", legde de aanvoerder van AA Gent uit. "We zullen alleszins heel gemotiveerd zijn. Het is de makkelijkste weg naar Europa, het is één match, met één kans. De winnaar takes it all. We moeten genieten van de sfeer, wat er ook gebeuren mag."

Aan het resultaat van de finale is mogelijk ook het lot van de trainer verbonden. Bij KV Mechelen sprak Vrancken van een wedstrijd die niet bepalend is voor de teneur van het seizoen (lees meer). Bij Gent is dat wel zo.

"We zullen een match krijgen waar iedereen al maanden aan een stuk naar uitkijkt. We spelen niet enkel voor onze 20.000 fans in het stadion... heel Gent zal de match volgen", voerde Thorup de druk op.

"Na de halve finale in Oostende kenden we het belang van deze wedstrijd al. Iedereen wacht op dit moment, op deze dag, op deze wedstrijd. Het is een belangrijke partij voor mij, voor de club en voor de spelers", besloot Thorup.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties