Ex-Jonge Duivel is 'fitter dan alle andere spelers van Manchester United'
Redactie
| 1 reacties

Andreas Pereira de hemel ingeprezen door hoofd jeugdacademie Manchester United

Ex-Jonge Duivel is 'fitter dan alle andere spelers van Manchester United'

We zouden haast vergeten dat er naast Romelu Lukaku nog een andere Belg op de loonlijst staat bij Manchester United. Andreas Pereira stak dit seizoen zijn neus aan het venster bij de Red Devils, en die ervaring smaakte duidelijk naar meer.

Hij kon nog niet echt zijn stempel drukken bij Manchester United dit seizoen, de in Duffel geboren Andreas Pereira - al maakte hij dit jaar wel zijn allereerste doelpunt in de Premier League. En het was een pareltje, dat door Manchester United zelfs uitgeroepen werd tot goal van de maand maart. Tijdens diezelfde wedstrijd tegen Southampton, die United uiteindelijk met 3-2 zou winnen, deelde de Braziliaanse Belg bovendien ook een assist uit voor Romelu Lukaku.

Technisch vaardig

Hoewel Pereira dit seizoen slechts zes keer in de basis startte en veertien keer mocht invallen, heeft men bij de Mancuniaanse jeugdacademie niettemin mooie woorden over voor de voormalige Belgische jeugdinternational. "Hij is technisch zeer vaardig. Een moedige en harde jongen die de hele dag kan blijven lopen", aldus Nicky Butt, het hoofd van de jeugdacademie. En daar stopt het niet: "Hij is fitter dan eender wie op het veld. Ritme opdoen is de boodschap, dan kan hij vertrouwen blijven tanken."

Pereira mag inmiddels dan wel voor de Braziliaanse nationale ploeg hebben gekozen, maar toch blijft het boeiend om zijn ontwikkeling te volgen. Benieuwd of hij volgend seizoen kan helpen om de Red Devils - die uit Manchester, niet de mannen van Roberto Martinez natuurlijk - terug op de rails te krijgen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties