Lierse-spelers komen op voor Spaenhoven: "Ze hebben hem teruggepakt voor de licentie van Rupel Boom"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 4 reacties

Urbain Spaenhoven werd geslachtofferd bij Lierse Kempenzonen om een proflicentie te bemachtigen

Lierse-spelers komen op voor Spaenhoven: "Ze hebben hem teruggepakt voor de licentie van Rupel Boom"
Foto: © photonews

Enkele weken geleden hebben Urbain Spaenhoven en Lierse Kempenzonen besloten om de samenwerking stop te zetten. Niet omwille van de resultaten, wel om het behalen van een proflicentie. Spaenhoven beschikt namelijk niet over de juiste diploma's voor een T1 in het profvoetbal.

En dan was er het nieuws over Vincent Kompany en Anderlecht. Onrechtvaardig, dachten Spaenhoven en de spelers van Lierse Kempenzonen. "Ik geef Urbain 100 % gelijk. Ik heb er zes maanden mee mogen werken en hij heeft me bijzonder veel geleerd. Hij ademt voetbal", kwam Toon Janssen op voor zijn ex-coach.

Het is een prachtige mens, hij hoort op het veld te staan.

"Het is dezelfde situatie zoals bij Anderlecht. In onze club was er ook een coach, Dave De Herdt, die een trainersdiploma had. Ik ben heel benieuwd hoe de voetbalbond dit gaat aanpakken. Als zij wel een licentie krijgen en wij niet, dan worden wij erg hard gestraft. Wij hebben onze coach moeten slachtofferen", ging Janssen verder.

Marvin Ogunjimi ziet er een revanche in van de licentiecommissie. Vorig jaar had die het team van Spaenhoven (Rupel Boom) ook al geen licentie toegekend, maar bij het BAS kreeg de club alsnog haar gelijk.

"Ik vind het jammer voor Urbain. Hij verdient het gewoon om trainer te zijn. Met zijn palmares, wat hij allemaal gewonnen heeft. Zo mooi! Hij heeft een prachtig karakter, het is een prachtige mens. Hij hoort op het veld te staan. Omdat ze hem vorig jaar met Rupel Boom niet hebben kunnen pakken, hebben ze nu besloten om hem terug te pakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e amateurliga

Nieuwste reacties