Ondanks twijfels over verlengd verblijf in de Ghelamco Arena: "In top drie eindigen en bekerfinale spelen met Gent"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties

Jess Thorup (AA Gent) mikt volgend seizoen op top drie én bekerfinale

Ondanks twijfels over verlengd verblijf in de Ghelamco Arena: "In top drie eindigen en bekerfinale spelen met Gent"
Foto: © photonews

De toekomst van Jess Thorup bij AA Gent was onzeker, maar het bestuur van de Buffalo's heeft dan toch het vertrouwen uitgesproken in de Deense coach. Vandaag leidde een ambitieuze Thorup de eerste training van Gent.

AA Gent verloor de bekerfinale tegen KV Mechelen en schoot bovendien pas helemaal op het einde van play-off 1 wakker. Zo werd het ten koste van Anderlecht toch nog vijfde. Ondanks de twijfelachtige resultaten mocht Jess Thorup dus wel aanblijven van het Gentse bestuur. 

"Er is veel mogelijk bij AA Gent en daarom blijf ik hier. Ik wil hier nog iets moois neerzetten", citeert Sporza Thorup. "Tijdens mijn vakantie heb ik veel teruggedacht aan het afgelopen seizoen. Toen ik hier begon deed enkel Racing Genk wat punten betreft beter. Play-off I werd gehaald en daarin deden we het ook niet zo slecht."

"Nachten lag ik te denken waar ik fouten had gemaakt" - Jess Thorup

In play-off 1 draaide het eerst lang vierkant, dus werd de bekerfinale het grote doel. "Maar de grootste teleurstelling was natuurlijk het verlies in de bekerfinale. Nachten lag ik te denken waar ik fouten had gemaakt. Dit mag niet meer gebeuren." 

Vandaag moesten de Buffalo's een eerste keer verzamelen om te trainen. "We moeten in het verdedigende compartiment nog accurater werken", weet Thorup. "Ik werp geen steen naar onze doelmannen of verdedigers, maar naar de hele ploeg. En ja, ik wil in de top drie eindigen en de bekerfinale spelen. En deze keer winnen", doelt hij op de nederlaag tegen KV Mechelen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties