Krijgen we binnenkort een BeNeliga? Roberto Martinez reageert
Florent Malice Hannes Van Gael
Florent Malice en Hannes Van Gael vanuit Sassuolo
| 19 reacties

Roberto Martinez vindt een BeNeliga zeker geen slecht idee

Krijgen we binnenkort een BeNeliga? Roberto Martinez reageert

Ondergaat het Belgische voetbal binnenkort een enorme gedaanteverwisseling? Het zou zomaar kunnen, volgens Roberto Martinez.

Volgens Martinez heeft het Belgische voetbal al een enorme kans laten liggen. “We hadden de beloften van de teams uit 1A moeten integreren in de amateurreeksen. Dat zou de jongelingen de kans gegeven betere tegenstanders te bestrijden en zelf veel meer te leren”, aldus de bondscoach en technisch directeur. “In Spanje werkt dat bijvoorbeeld perfect.”

Belanden de beste belofteteams in de toekomst wel in de amateurreeksen? “Hopelijk vinden we binnen een maand of zes wel een akkoord”, aldus Martinez.

BeNeliga?

Een ander idee dat al een hele tijd leeft: een BeNeliga. “Dat moet zeker fatsoenlijk onderzocht worden. Volgens mij gaat het Europese voetballandschap de komende jaren namelijk serieus veranderen.”

“We moeten open staan voor nieuwe ideeën. De BeNeliga lijkt mij echt wel een realistische optie. Ik zie het als een stap vooruit: de beste clubs uit België tegen de beste clubs uit Nederland. Het niveau zal gevoelig de hoogte ingaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties