Losada over selectie Suarez voor de Copa America: "Op basis van zijn talent is dat geen verrassing"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 2 reacties

Matias Suarez speelt samen met Lionel Messi de Copa America: een verrassing?

Losada over selectie Suarez voor de Copa America: "Op basis van zijn talent is dat geen verrassing"
Foto: © photonews

Een verrassende naam bij de nationale selectie van Argentinië de laatste maanden: Matias Suarez. De ex-aanvaller van Anderlecht speelt op zijn 31e zijn eerste Copa America.

Suarez werd op zijn dertigste voor het eerst international en reisde nu dus mee af met zijn land naar Brazilië. Na twee jaar op hoog niveau te hebben gespeeld bij Belgrado, dwong hij een toptransfer af naar River Plate.

In de –verloren- wedstrijd tegen Colombia mocht Suarez invallen, terwijl grote(re) namen op de bank bleven. Paulo Dybala bijvoorbeeld.

“Op basis van zijn talent verbaast mij dat allemaal niet”, vertelde Hernan Losada ons. Losada voetbalde nog een tijdje samen met Suarez bij Anderlecht. “Maar als je naar zijn leeftijd kijkt is het natuurlijk wél een verrassing.”

“Hij haalde het hoogste niveau uit zijn carrière bij Anderlecht. Hij schitterde in de Europa League, maar dan viel zijn transfer naar Rusland in het water door zijn knieproblemen. In Argentinië is hij er gelukkig opnieuw helemaal bovenop gekomen.”  

Met nu dus een selectie voor de Copa America tot gevolg. “Mati was op het juiste moment op de juiste plaats. Argentinië had vers bloed nodig. Suarez verdient deze kans.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties