Van uitgeschakeld naar een sprankeltje hoop: wat verandert dat aan de Belgische ingesteldheid?
Hannes Van Gael Manuel Gonzalez
Hannes Van Gael en Manuel Gonzalez vanuit Sassuolo
| 0 reacties

Samuel Bastien wil absoluut nog een goed resultaat uit de brand slepen op het EK U21

Van uitgeschakeld naar een sprankeltje hoop: wat verandert dat aan de Belgische ingesteldheid?

Mathematisch is er nog een kleine mogelijkheid dat Jong België straks toch nog mag aantreden in de barragematch voor een Europees ticket of zelfs in de halve finale. Dat verandert echter weinig aan de ingesteldheid waarmee de Duivels zaterdag aan de match tegen Italië zullen beginnen.

Na de nederlaag tegen Spanje reageerden de spelers alsof de uitschakeling een feit was (dat leest u hier). De Jonge Duivels hebben hun lot niet meer in eigen handen, maar willen er tegen Italië wel het beste van maken.

Na de zege van Polen is er toch nog een waterkansje om iets meer uit het toernooi te halen dan alleen maar leermomenten. "In de groep hebben we het er al over gehad, ja", bevestigde Samuel Bastien dat er toch nog een sprankeltje hoop is in de Belgische rangen.

Toch zal dat weinig veranderen aan de manier waarop België de laatste groepswedstrijd aanvat. “We spelen elke match om te winnen. Nu die kleine kans zich voordoet zullen we de partij aanvatten als was het een finale. Het feit dat we tegen het gastland spelen is alleen maar extra motivatie”, legde de middenvelder van Standard uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties