In youth we trust? Anderlecht doopt Academie om, voorzitter Marc Coucke komt met ferme doelstelling

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 16 reacties
In youth we trust? Anderlecht doopt Academie om, voorzitter Marc Coucke komt met ferme doelstelling

Vincent Kompany kwam, zag en overwon op zijn eerste persconferentie sinds zijn grote terugkeer bij RSC Anderlecht. In zijn nasleep is er echter nog heel wat ander nieuws te melden.

In youth we trust: het wordt eens te meer het devies van RSC Anderlecht. En dat is ook duidelijk gebleken bij het hernoemen van de Academie RSC Anderlecht tot de ‘RSCA Belfius academy’.

"We willen in de toekomst nog meer de kaart van de jeugd trekken. En Vincent is de man die we nodig hebben om dit te verwezenlijken. Hij beseft als geen ander het belang van een goede jeugdopleiding. Vincent is een leider en een voorbeeld, hij haalde de Europese top", aldus Michel Verschueren.

50% spelers uit eigen jeugdopleiding halen

Marc Coucke heeft dan weer een ambitieus plan voor de toekomst: "In youth we trust is voor ons niet zomaar een slogan. Enkele jaren geleden kwamen amper tien percent van onze spelers uit de eigen jeugdopleiding", beseft de voorzitter.

"Op termijn willen we naar 50-50 gaan, of ideaal gezien zelfs 55%-45%. We willen dat momentum veroorzaken en opnieuw een voorbeeld worden qua jeugdopleiding."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties