Ruben Geeraerts (17): revelatie van de Antwerpse voorbereiding, zoon van een ex-prof én tot twee jaar geleden in tweede amateurklasse

Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties
Ruben Geeraerts (17): revelatie van de Antwerpse voorbereiding, zoon van een ex-prof én tot twee jaar geleden in tweede amateurklasse

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Opvallende naam in de eerste oefenwedstrijden van Antwerp: Ruben Geeraerts. De zeventienjarige spits scoorde meteen drie keer.

Ruben is de zoon van Johan Geeraerts, ex-speler van onder meer Oostende, Zulte Waregem en Cercle Brugge. Hij voetbalde in de nadagen van zijn carrière ook nog voor Cappellen, waar hij ook jeugdtrainer was. Zijn zoon voetbalde tot zijn vijftiende voor de club uit de tweede amateurklasse. 

Wij spraken met Johan Geeraerts over het atypische parcours dat zijn zoon aflegde en zijn onverhoopt fantastische seizoenstart.

een voetballende spits met een neus voor doelpunten en een goede linker

“Ruben begon op zijn vijfde te voetballen bij Puurs”, aldus Geeraerts. “Drie jaar later trok hij naar Cappellen, waar hij tot zijn vijftiende bleef. Hij stond al lang op de radar van Antwerp. Zowel toen hij tien was als op zijn twaalfde kon hij daar gaan voetballen, maar uiteindelijk besloot hij telkens bij Cappellen te blijven.”

“Ik wou hem ook zeker niet dwingen om te vertrekken. Voetbal moet plezant blijven. Zeker op die leeftijd. We dachten dat de Antwerpse trein geen derde keer zou passeren, maar kijk…”

“Eigenlijk kwam Rubens overstap er eerder toevallig. Ik liep iemand tegen het lijf die voor Cappellen had gewerkt en intussen actief was bij Antwerp. Hij kon mij overtuigen dat Antwerp beter werk leverde bij de jeugd dan in het verleden.”

“We besloten het er op te wagen. Ruben trok uiteindelijk samen met drie andere jongens van Cappelle naar Antwerp. Eerlijk: in het begin was ik er niet helemaal gerust op. Maar drie van hen trainden het afgelopen jaar al geregeld mee met de beloften. Er zit intussen ook eentje uit de jeugdwerking van Cappellen bij AA Gent. Dat is toch het teken dat we bij Cappellen in het verleden goed werk hebben geleverd.”

Lazlo Bölöni staat niet bekend als een trainer die heel graag met jonge spelers werkt. De gemiddelde leeftijd van de basiself lag vorig jaar bijvoorbeeld geregeld boven de 29 jaar. Baart hen dat zorgen? “Nee, helemaal niet. Ruben geniet van wat hem op dit moment overkomt. Hij had helemaal niet verwacht dat hij plots deze kans zou krijgen en mee zou mogen op stage. Na die stage zal hij wellicht meer duidelijkheid krijgen.”

Maar wat voor spits is Ruben eigenlijk? “Ik zou hem omschrijven als een voetballende spits met een neus voor doelpunten en een goede linker. Hij moet wel nog sterker worden en heeft uiteraard nog wat werkpunten. Maar Wim Dedecker en co werken heel hard met hem.”

“Hopelijk kan hij dit seizoen bij de A-kern blijven, maar we mogen vooral niet op de feiten vooruitlopen. Wellicht gaat Antwerp nog wel een spits halen. We bekijken het van dag tot dag.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties