Heeft AA Gent opnieuw een Georgisch goudhaantje in handen?

Arjen T'Sjoen
| 3 reacties
Heeft AA Gent opnieuw een Georgisch goudhaantje in handen?
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Naast Giorgi Chakvetadze en Giorgi Kvilitaia loopt er nog een Giorgi rond bij de Buffalo's. De voorbije jaren werd er telkens een oplossing voor hem gezocht, maar na enkele uitstekende oefenwedstrijden lijkt hij klaar om in Gent te blijven.

In de zomer van 2015 haalde AA Gent Giorgi Beridze weg bij het plaatselijke FC Zestafoni. Op dat moment stond Beridze ook vast in de basis bij de Georgische U19.

Na anderhalf seizoen in de Gentse jeugdreeksen leenden de Buffalo's Beridze voor een eerste keer uit aan AS Trencin. Beridze moest daar Samuel Kalu opvolgen die toen net ervoor naar de Buffalo's was vertrokken. De jonge Georgiër bleef er anderhalf jaar en groeide uit tot een sterkhouder bij de Slowaken. In 30 wedstrijden was hij goed voor negen doelpunten en acht assists.

Goeie voorbereiding, toch opnieuw uitgeleend

Na die goede periode keerde Beridze terug. Hij kende onder Yves Vanderhaeghe een prima voorbereiding. Hij scoorde geregeld in oefenwedstrijden en hij viel prima in in de galawedstrijd tegen Straatsburg. Hij liet zich zien als een snelle buitenspeler met een leuke individuele actie. Toch besloot Gent hem opnieuw een seizoen te verhuren. 

Dit keer trok Beridze naar Ujpest FC. Een team in de Hongaarse eerste klasse waar hij ook meteen zijn stempel drukte. Hij stond bij in iedere wedstrijd als basisspeler tussen de lijnen en was rechtstreeks betrokken bij 11 doelpunten (5 goals en 6 assists).

Nu toch een Gents debuut?

Ook nu is Beridze dus teruggekeerd na een goed seizoen in het buitenland. Onder Thorup lijkt het Georgische talent nu wel volop zijn kans te krijgen. Hij maakte in drie wedstrijden al vijf doelpunten in de voorbereiding. Intussen speelde hij ook al twee keer mee voor de Georgische nationale ploeg. Breekt er na Chakvetadze en Kvilitaia nu ook een derde Giorgi door bij AA Gent?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties