1A of 1B? Zo beleven de spelers (en nieuwkomers) van Beerschot de voorbereiding

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
1A of 1B? Zo beleven de spelers (en nieuwkomers) van Beerschot de voorbereiding

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

Jezelf voorbereiden op een seizoen, waarvan je niet weet in welke divisie je zult aantreden. Het is geen alledaagse situatie, maar de spelers van Beerschot maken het nu wel mee. Hoe ervaren zij dat? En hoe denken de nieuwkomers erover?

De uitspraak van de Geschillencommissie was een stap in de goeie richting”, aldus Joren Dom na de oefenmatch tegen Hoboken. “We werken toe naar 1A en daar is de voorbereiding op gericht. Zekerheid heb je natuurlijk pas als de uitspraak er is.”

Weinig impact tot dusver, maar snel uitsluitsel krijgen is toch wat Dom wil. “Die eerste twee weken is het nog niet zo relevant, maar hoe dichter de competitiestart komt, hoe sneller je duidelijkheid wil. Nu begint het toch wel wat te nijpen en iedereen begint zich vragen te stellen.”

“Ik was gematigd blij toen ik ‘het goede nieuws’ vernam”, legde Mike Vanhamel uit. “Je wist toch dat er nog een beroep ging volgen. 1A of 1B, dat verandert weinig aan de voorbereiding. In 1A kom je tegen kleppers uit, maar als je dan ziet welke transfers er al gedaan zijn in 1B…”

Toppers wachten op beslissing?

Tot nu toe werden er al vijf nieuwkomers aangekondigd en er worden nog twee namen verwacht. Maar daarop kan het nog wachten zijn tot de beslissing valt. De echte grote namen zullen wellicht pas tekenen als 1A een zekerheid is.

“Voor spelers van een bepaald niveau moet je ook het respect hebben als zij zeggen: ‘Oké, ik zie het project Beerschot zitten, maar alleen in 1A’. Het is ergens ook logisch dat sommigen die keuze dan pas willen maken.”

Raphael Holzhauser en Dylan Saint-Louis hebben de uitspraak niet afgewacht. “Ik ben hier om op het hoogste niveau te spelen”, aldus de Oostenrijker. “We behouden de focus gewoon op de voorbereiding. We zullen klaar zijn, wat er ook gebeurt, 1A of 1B. In de verkennende gesprekken ging het wel vooral over 1A”, aldus Saint-Louis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties