Vadis Odjidja rekent op steun van vorige kapitein: "We hebben meerdere leiders nodig"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Odjidja hoopt dat Asare hem blijft bijstaan om ploeg leiding te geven

Vadis Odjidja rekent op steun van vorige kapitein: "We hebben meerdere leiders nodig"
Foto: © photonews

Aangezien hij zijn contract verlengde tot 2021, zal Vadis Odjidja in principe ook de volgende jaren een belangrijke pion zijn bij AA Gent. Zeker nu de middenvelder ook de aanvoerdersband gaat dragen. Al wil dat niet zeggen dat hij de enige is die zijn verantwoordelijkheid moet nemen.

De vraag om aanvoerder te worden kwam overigens niet van Odjidja zelf. "Neen, zeker niet. Dat is van bovenaf beslist. Alle partijen hebben dat besproken, ook met de vorige kapitein is daar over gepraat." Nana Asare maakte er ook geen probleem van om de aanvoerdersband door te geven. "Hij is een zeer professionele en goede speler. Ik hoop dat hij mij ook zal blijven bijstaaan."

De tijd zal uitwijzen welk type aanvoerder Odjidja gaat worden. "Ik wil zoveel mogelijk doen om de ploeg te helpen en goede resultaten te kunnen voorleggen." Wellicht zal hij niet zozeer zelf zijn wil opleggen, maar wel zijn ploegmaats aanvuren om ook een leidersrol op zich te nemen.

Ik denk wel dat het positief gaat uitdraaien 

"Het zal ook niet enkel aan Nana en mij zijn", maakt Odjidja duidelijk. "We hebben meerdere leiders nodig in de ploeg." De ex-speler van onder meer Anderlecht en Club Brugge ziet zijn tijdperk als Gentse kapitein wel zitten. "Ik denk wel dat het positief gaat uitdraaien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties