In youth we trust? Verschueren legt het plan uit: "Gaan er geen vijf-zes extra bijduwen, maar ..."

In youth we trust? Verschueren legt het plan uit: "Gaan er geen vijf-zes extra bijduwen, maar ..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De gemiddelde leeftijd van RSC Anderlecht na de rust in de eerste oefenwedstrijd bij RWDM? Bezwaarlijk 18 jaar, al was dat natuurlijk wel door omstandigheden en vele internationals. Bij de start van de eerste competitiewedstrijd ligt de situatie al helemaal anders.

“Iedereen kon zijn kans eens wagen, omdat we toch nog heel wat afwezigen hadden. Een mooie ervaring voor hen vooral", gaf Verschueren toen al aan. Hij zag toen lichtpunten bij de jonkies, maar het was aan de coach om te beslissen of ze de A-kern zouden halen.

Het moge duidelijk zijn: bij Anderlecht geloven ze in de jeugd, maar toch gaan ze niet onbezonnen handelen: “We hebben er vorig jaar al heel wat laten proeven van speelminuten in de A-ploeg, ik denk niet dat we er nu nog vijf-zes gaan bijduwen zodat de helft van de kern van 24 uit U21-spelers bestaat."

Extra youngsters?

"We moeten een evenwicht zoeken om ook sportief succes te boeken", aldus nog Verschueren. En uit de kern die aan de eerste competitiewedstrijd zal beginnen tegen KV Oostende blijkt dat eigenlijk ook wel. Bornauw, Saelemaekers, Verschaeren? Zij kregen vorig jaar al heel wat kansen.

Dit seizoen kunnen daar toch nog wel wat jonkies bijkomen. Lutonda maakt een goede indruk op rechtsachter, terwijl ook Sieben Dewaele op speelminuten dicht bij een basisplaats aanleunt en er met Doku nog een piepjonge speler staat te trappelen om meer speelminuten. En wat met Amazu? Hij lijkt te moeten gaan spelen voor een contract, nu Sam dan toch niet kwam.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties