Keeperssituatie Anderlecht: eentje die er zich weinig van aantrekt, eentje in onzekerheid en eentje die direct weg wil

Keeperssituatie Anderlecht: eentje die er zich weinig van aantrekt, eentje in onzekerheid en eentje die direct weg wil
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Het nieuws dat Hendrik Van Crombrugge een contract bij Anderlecht ging tekenen, was voor de drie reeds aanwezige keepers een donderslag bij heldere hemel. Ze gingen er alle drie wel anders mee om...

Frank Boeckx

Voor Boeckx verandert er in principe heel weinig. Hij had er zich al bij neergelegd dat hij derde keeper ging worden en daarnaast de doelmannen bij de beloften onder handen ging nemen. Er is voor hem ook al een planning voor na zijn actieve carrière. Zijn entourage gaat ervan uit dat ofwel Didillon ofwel Roef nog vertrekt en dat hij dus gewoon derde keeper blijft. Mogelijk wordt het zelfs tweede, als ze allebei nog een oplossing vinden.

Davy Roef

De onzekerheid is op dit moment groot bij Roef en zijn entourage. Wat gaat er gebeuren met Didillon? Want een rol als derde keeper wil Roef zeker niet aanvaarden. Hij was al niet van plan zijn contract nog te verlengen en als Anderlecht nog iets van hem wil vangen. Maar Roef had zich eigenlijk al neergelegd bij zijn rol en die is nu helemaal veranderd. Indien Didillon niet binnen de korste keren vertrekt, wil hij zo snel mogelijk weg. Op de bank zitten is één ding, in de tribune een heel jaar moeten zitten, nog iets helemaal anders. Hij mag weg voor 750.000 euro.

Thomas Didillon

Die is toch wel serieus in zijn eer gekrenkt. Er was een week geleden nog sprake dat hij kapitein zou worden, maar nu is hij ineens gedegradeerd tot tweede keeper. Sinds gisterenmiddag is zijn makelaar op zoek naar een nieuwe club. Didillon lijkt ook niet de man om de sfeer positief te houden nadat hij plotseling als 'niet goed genoeg' werd bevonden. Anderlecht wil actief meewerken aan een transfer voor hem.

Nog een nieuwe keeper?

Indien zowel Didillon als Roef nog vertrekken, lijkt Anderlecht geen nieuwe keeper te gaan halen, maar wel Rik Vercauteren van de beloften te promoveren tot derde keeper.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties