Verpulvert Berge vandaag het transferrecord van Tielemans?

Simon Wauters
Simon Wauters
| 35 reacties
Verpulvert Berge vandaag het transferrecord van Tielemans?
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk verdiende deze zomer al meer dan veertig miljoen euro aan de transfers van Leandro Trossard, Ruslan Malinovskyi en Joseph Aidoo. Maar de meest waardevolle pion loopt nog steeds rond in Genk.

Sander Berge zou het Belgische transferrecord wel eens kunnen verpulveren. De 21-jarige middenvelder staat namelijk nadrukkelijk in de belangstelling van Brighton & Hove Albion. Volgens The Mirror zou de club uit de Premier League dertig miljoen euro op tafel willen leggen voor Berge.

Bij de Seagulls stonden José Izquierdo (ex-Club Brugge) en Mathew Ryan (ex-Club Brugge én Racing Genk) de voorbije seizoenen al op de loonlijst. Deze zomer haalden ze Trossard weg bij Genk voor zo’n twintig miljoen euro. Ook voor Adam Webster en  Neal Maupay betaalden ze een vergelijkbaar bedrag.

 ...

Maar de grootste slag van de zomer zou Brighton dus wel eens op de slotdag van de (Engelse) transferperiode kunnen realiseren. Als Berge Genk echt voor dertig miljoen verlaat, wordt hij met voorsprong de duurste uitgaande transfer uit de geschiedenis van de Jupiler Pro League.

Momenteel is dat Youri Tielemans (voor 26,2 miljoen euro naar Monaco) Wesley (voor 25 miljoen naar Aston Villa) staat momenteel op plek twee. 

De vraag is of Berge zelf een transfer naar Brighton ziet zitten. Hij liet eerder al verstaan niet tegen de degradatie te willen gaan vechten in Engeland. Brighton eindigde vorig seizoen amper twee punten boven de degradatiestreep in de Premier League, maar deed natuurlijk wel een aantal ambitieuze transfers deze zomer. Het worden alleszins nog spannende uren in Genk én in Brighton.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties