Onze top 6 voor de Premier League, die dit weekend van start gaat: 6. Man United 5. Chelsea ...

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 7 reacties
Onze top 6 voor de Premier League, die dit weekend van start gaat: 6. Man United 5. Chelsea ...

Vorig jaar werd de Premier League overheerst door twee buitenaardse teams en was de competitie bovendien razend spannend. Vrijdagavond openen Liverpool en Norwich de debatten in de miljoenencompetitie, waar deze zomer niet op een pond meer of minder werd gekeken. Hier is onze voorspelling!

Manchester City en Liverpool zijn opnieuw favoriet voor de landstitel, eens te meer omdat ze weinig aan kwaliteit hebben ingeboet tijdens de zomermercato. Aan de hand van de transfers van de afgelopen twee maanden en de verhoudingen vorig seizoen hebben we een top 6 samengesteld, die we in mei 2020 verwachten.

6. Manchester United

Na de heropleving onder Solskjaer begin dit jaar zijn de Red Devils toch weer wat weggezakt – sinds het moment waarop de Noor definitief werd aangesteld bij de club. Pogba hervond zijn spelvreugde en hem bij de club houden wordt de grootste verwezenlijking van de nummer 6 in de Premier League 2018-2019. En ook de aankoop van de duurste verdediger aller tijden, Harry Maguire, en de flinke transfersom voor Wan-Bissaka waren statements van Man United.

Bij de vertrekkers zitten ook grote namen, niet in het minst Romelu Lukaku. Behalve onze landgenoot, mochten ook Herrera en Valencia andere oorden opzoeken, gratis zelfs. De transfer van Maguire is een goede zaak voor de Mancunians maar wonderen gaat hij niet verrichten. Dat en de 2 op 15 van de laatste vijf competitiematchen vorig seizoen nog in het achterhoofd, zal Manchester United het niet verder schoppen dan plaats 6.

5. Chelsea

Pulisic is Eden Hazard niet. Onze landgenoot realiseerde zijn droomtransfer naar Real Madrid en Chelsea kon geen vervanger aantrekken. Pulisic stond echter al op de loonlijst van de Londenaars, maar hij is nog te wisselvallig. Toch kan Frank Lampard, ondanks de transferban, rekenen op enkele inkomende ‘transfers’.

Kovacic mocht blijven (via aankoopoptie) en enkele uitgeleende spelers met status keerden terug. Denk maar aan Batshuayi en Bakayoko. Higuaín maakte de omgekeerde beweging en David Luiz verkast naar Arsenal. De inkomende namen wegen echter niet op tegen het vertrek van Hazard.

4. Arsenal

Grootste verlies bij de Gunners: ongetwijfeld Aaron Ramsey. Voor hem trok de Londense club geen vervanger aan, maar ze investeerden in de verdediging, toch wel een pijnpunt vorig seizoen. David Luiz kwam over van een rechtstreekse concurrent en met Tierney werd nog een jonge verdediger ingelijfd. Hun aanvallende troeven, met name Aubameyang en Lacazette, bleven in Noord-Londen en Pépé, overgekomen van Lille (80M), moet ook voor nieuwe implusen zorgen.

3. Tottenham

De Spurs deden deze zomermercato waar ze goed in zijn: de kern bij elkaar houden. Alleen Trippier vertrok. Van Dembélé werd vorig jaar al afscheid genomen en voor hem vonden ze een rechtstreekse vervanger in Ndombélé. Op transfer deadline day mocht Pochettino ook nog eens Lo Celso en Sessegnon verwelkomen. Het ziet ernaar uit dat de verliezende finalist van de Champions League het topduo van de Premier League het dichtst zal benaderen.

2. Manchester City

Pep Guerdiola kocht als vanouds stevig in om zijn defensieve gelederen te versterken. Hij moest wel, want Kompany, Delph en Danilo zochten andere oorden op. Voor het viertal Rodri-Cancelo-Angeliño-Porro betaalde de club 159 miljoen euro. Een rechtstreekse vervanger voor Kompany zit daar niet tussen. Het verschil tussen City en Liverpool zal weer bijzonder klein zijn, maar wij geven Klopp en co het voordeel van de twijfel.

1.Liverpool

De Reds wachten al zo lang op een titel en dit jaar zou het weleens raak kunnen zijn. Onder normale omstandigheden was de titel vorig jaar ook een feit, maar City presteerde toen nog ‘buitenaardser’. Klopp rekent op dezelfde jongens en misschien in meerdere mate op Divock Origi, de Champions League-held van vorig jaar die een nieuw contract kreeg. De vertrekkers -Ings, Sturridge en Mignolet- speelden geen hoofdrol vorig jaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties