Zulj blijft erbij: "De fans zien het niet altijd, maar ik merk vaak vrije ruimtes op"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 18 reacties

Peter Zulj blijft bij zijn uitspraak dat hij dingen ziet die anderen niet zien

Zulj blijft erbij: "De fans zien het niet altijd, maar ik merk vaak vrije ruimtes op"

Peter Zulj is niet de meest onbesproken man bij Anderlecht. De fans zien het met hem op de verdedigende middenvelder niet zitten. Maar de Oostenrijker vraagt tijd, want de positie is wennen voor hem. En hij blijft bij zijn uitspraak: "Ik zie dingen die anderen niet zien."

Daarmee heeft hij de grappenmakers al een paar keer op zijn hand gekregen. Het is immers een uitspraak die ze niet vergeten in het Astridpark. “Ik blijf erbij dat ik een andere visie heb”, aldus Zulj in Het Nieuwsblad. “De fans zien het niet altijd, maar ik merk vaak vrije ruimtes op."

"Bij Sturm Graz was ik goed voor vijftien goals en 23 assists. Alleen speel ik nu bij Anderlecht voor de defensie en dan kan ik offensief minder beslissend zijn. Soms zie ik een unieke kans, maar Kompany wil niet dat ik te aanvallend speel.”

Ik bekijk nu vaak matchen van Busquets en Kroos

Zulj krijgt de voorkeur op Sven Kums als verdedigende mid. “Ik vind het jammer voor Kums dat hij niet meer speelt. Sven is een goeie gast, maar het is niet mijn beslissing. Zelf moet ik nog wennen aan die positie."

"Bij Sturm voetbalde ik soms als zes, maar hier moet ik leren om minder risico's te nemen, want op die plek kan balverlies dodelijk zijn. Het is ook niet simpel als enige breker, want bij counters sta je geregeld tegen een overmacht. Daarom bekijk ik nu vaak beelden van Busquets bij Barça en Kroos bij Real. Hoe zij die positie invullen: dat lijkt zo simpel. Ik bekijk veel matchen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties