Het Luikse verleden van Chadli: "Dat kunnen ze me bij Standard toch niet verwijten?"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 7 reacties

Nacer Chadli vertelt over zijn vertrek bij Standard

Het Luikse verleden van Chadli: "Dat kunnen ze me bij Standard toch niet verwijten?"

Op 1 september ontvangt Anderlecht Standard. Altijd al een geladen match, maar nu misschien nog iets meer. Nacer Chadli speelde acht seizoenen bij de jeugd van de Rouches, maar kwam er nooit in het eerste elftal terecht. Nu speelt hij dus voor de aartsrivaal.

Chadli was toen al een talent, maar hij vertrok met ruzie uit Luik. "Mijn laatste seizoen daar heb ik inderdaad geen al te beste herinneringen aan. Maar of ze me nu, dertien jaar later, met de vinger moeten wijzen? Ze kunnen me toch niet verwijten dat ik er als jonge gast voor koos om te spelen?", vraagt Chadli zich af.

Chadli trok naar het Nederlandse AGOVV en van daaruit ging het via Twente naar Tottenham. "Standard is ook al lang geleden. Dat gaat een belangrijke match worden, maar niet omwille van mijn persoon, maar wel omwille van de punten."

Bij Anderlecht krijgt hij nu zijn ploegmaat bij de Rode Duivels, als sportieve baas. Toch wel een rare situatie? "Niet echt eigenlijk. Er is altijd wederzijds respect tussen ons geweest. Bij de nationale ploeg is hij ook een leider en luisterden we al naar hem. Dus zoveel verandert er niet", lachte Chadli.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Lestienne! Naast! Live

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties