Craig Bellamy over zijn samenwerking en enige dispuut met Kompany: "Anderhalve dag niet gepraat met hem"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 5 reacties
Craig Bellamy over zijn samenwerking en enige dispuut met Kompany: "Anderhalve dag niet gepraat met hem"

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Craig Bellamy is een van de oude ploegmakkers van bij Manchester City die Vincent Kompany naar Anderlecht haalde. Niet als speler, wal als jeugdtrainer. De Welshman vertelde op het webstek van RSCA hoe de verstandhouding met Kompany in elkaar zit.

“Eerst en vooral ben ik bijzonder blij en trots dat ik hier aan de slag mocht gaan. Als je ziet welke namen de laatste jaren zijn doorgegroeid vanuit de jeugd… Maar ook de trainers zijn van uitstekende kwaliteit”, stak Bellamy van wal.

De laatste tijd stroomden er veel spelers van de jeugd naar de A-kern door. “Ik geef vaak dezelfde training als die van de A-kern. Zo is de stap minder groot en zijn de jongens er al aan gewend.”

“Als ik aangeef dat een speler klaar is om de stap hogerop te zetten, dan zal Kompany luisteren naar me. Jongens die goed genoeg zijn, die zullen spelen. Het enige dispuut dat ik met Kompany heb gehad is dat hij te veel spelers van me afpakte. Het was écht ruzie, we hebben anderhalve dag niets tegen elkaar gezegd. Maar uiteindelijk is dat juist de bedoeling”, doelde Bellamy op het grote aantal jeugdspelers dat het tot de A-kern van RSCA heeft geschopt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties