Voetbalbond zal opvolgen welke rol 'trainer' Kompany zondag tegen Standard op zich neemt
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 63 reacties

De KBVB zal toezien op welke rol Vincent Kompany op zich neemt tijdens Standard - Anderlecht

Voetbalbond zal opvolgen welke rol 'trainer' Kompany zondag tegen Standard op zich neemt

Afgelopen vrijdag blesseerde Vincent Kompany zich in de wedstrijd tegen KRC Genk, waardoor de 33-jarige aanvoerder van Anderlecht niet aan de aftrap zal komen tegen Standard op 1 september. Nu is het de vraag welke rol Kompany op zich zal nemen.

De speler/trainer van Anderlecht had onlangs besloten om de rol van 'trainer op het veld' even te laten voor wat het was en de aanvoerdersband op te nemen. Maar nu Vincent Kompany geblesseerd is en RSCA nood heeft aan punten lijkt het onwaarschijnlijk dat hij in de volgende competitiematch niet zal coachen.

Het probleem is nu dat Kompany niet over het juiste trainersdiploma beschikt om zijn troepen aan te sturen vanuit de dug-out. Michael Verschueren stelde voor het seizoen dat Kompany in de tribune zou zitten als hij geblesseerd is en dat zal de KBVB zondag in het oog houden. Dat meldde Het Nieuwsblad.

Belhocine

Simon Davies zal hoe dan ook als T1 op het wedstrijdblad staan, maar hij zou ook gezelschap van Kompany kunnen krijgen, die als speler op de bank plaatsneemt. Dezelfde situatie als Karim Belhocine die hoofdcoach was bij Kortrijk in 2016, maar niet het juiste diploma had waardoor Patrick Dewilde werd aangesteld als 'hoofdcoach op papier'. Toen kwam de bond ook een oogje in het zeil houden.

Een andere optie is om vanuit de tribune te overleggen met Davies via een of ander communicatiemiddel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties