Interview Bertrand Crasson wil reactie zien van 'zijn' Anderlecht: "De jongeren moeten stoppen met kinderen te zijn"

Bertrand Crasson wil reactie zien van 'zijn' Anderlecht: "De jongeren moeten stoppen met kinderen te zijn"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht speelt mooi voetbal, dat is wat je overal hoort. Maar de iconen uit vroegere succesjaren kunnen daar moeilijk mee leven als er geen resultaten volgen. Bertrand Crasson is er zo eentje...

Vincent Kompany kwam en introduceerde het 'mooie opbouwsysteem' van achteruit. Maar na vijf matchen hebben ze wel nog maar twee punten. "We moeten stoppen met dat 'ze spelen goed, de resultaten zullen wel komen'", klinkt het bij Crasson. "We spreken hier over de meest prestigieuze club van het land. Er zijn resultaten nodig voor je in een kritieke fase belandt."

"De kelder van het klassement, dat is ongezien voor Anderlecht. Er is misschien wat te veel verwacht van dat nieuwe systeem. En men vergeet dat 'het rot' al sinds jaren in het hart van de club zit. Coucke heeft overgenomen op een heel slecht moment", vindt de voormalige rechtsachter.

Crasson vindt ook dat er iets te veel jeugd ineens gebracht wordt. "Het is typisch voor jongeren om de fysieke slag te verliezen. Ze hebben nog niet de nodige ervaring om hun wedstrijd goed in te delen. En de ervaren spelers zoals Nasri en Chadli zijn fysiek nog niet 100 procent in orde. Maar je hebt bij Anderlecht niet de tijd", aldus de ex-Rode Duivel.

Hij ziet ook dat de wedstrijd tegen Standard doorslaggevend kan worden. "Niemand kan zich verstoppen achter Kompany, want hij is er niet. De spelers moeten hun verantwoordelijkheid opnemen. Je moet persoonlijkheid tonen op het veld. Zinho Vanheusden is ook nog maar 19, maar die laat zich gelden. De jongeren moeten stoppen met kinderen te zijn. Ze moeten een resultaat gaan zoeken door hun truitje nat te maken. Zo word je volwassen. Ze moeten hun tanden laten zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties