Zondag ziet Genk zijn kampioenenmaker terug: "Als mens zal hij altijd een speciale plaats in mijn hart hebben"

Zondag ziet Genk zijn kampioenenmaker terug: "Als mens zal hij altijd een speciale plaats in mijn hart hebben"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Twee clubs naar de Champions League geleid in drie maanden tijd. En zondag staan die twee teams tegenover elkaar. Voor Philippe Clement wordt het een speciale match in Jan Breydel, als Genk op bezoek komt. Maar ook voor Peter Croonen, voorzitter van de Limburgers, geeft het een extra pigment.

Croonen heeft Clement nooit iets verweten toen hij voor Club koos. "De ontgoocheling die er in eerste instantie zeker was toen Philippe besliste om ons te verlaten, weegt niet op tegen alles wat hij voor ons betekend heeft", zegt Croonen in HLN. "Dat is puur persoonlijk, ik kan begrijpen dat dat voor onze supporters iets moeilijker ligt. Ik ben vooral blij en dankbaar voor dat anderhalf jaar dat hij bij ons geweest is."

Clement maakte Genk kampioen en liet hen het beste voetbal van België spelen. "Sportief heeft Philippe hier fantastisch werk geleverd. Maar ook als persoon, als mens zal hij voor mij altijd een speciale plaats hebben in mijn hart."

Het verbaast mij niet dat hij Club zo snel naar zijn hand gezet heeft

Hij begreep dat de band tussen blauw-zwart en Clement groter was. "We horen mekaar nog af en toe, maar ik zal zondag blij zijn om hem nog eens terug te zien. Ik wil hem ook feliciteren. Hij is erin geslaagd om twee ploegen naar de poulefase van de Champions League te loodsen, volgens mij is dat een unicum in de voetbalgeschiedenis. Het verbaast mij in elk geval niet dat hij Club zo snel naar zijn hand heeft gezet." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties