CEO STVV legt ambitieuze plannen uit: "Binnen acht jaar kwalificeren voor Europa League"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 2 reacties

STVV wil gestaag groeien qua budget en sportieve ambities

CEO STVV legt ambitieuze plannen uit: "Binnen acht jaar kwalificeren voor Europa League"
Foto: © photonews

STVV werd onlangs geteisterd door een supportersopstand. De fans konden het niet langer aanzien dat er geen bijkomende transfers werden gedaan en viseerden de Japanse eigenaar DMM.com. Maar die hebben hun ambitieuze plannen nog niet in de diepvries gestoken.

DMM.com wil gestaag opbouwen. "Vergeet niet dat er dit jaar weer een put van 6 miljoen euro te vullen was. Dat konden we door die transfer van Tomiyasu oplossen. DMM.com investeert elk jaar 4 miljoen, maar dat is hun limiet. Volgend seizoen, in het derde jaar dat DMM.com eigenaar is, zullen we hoger mikken", belooft CEO Takayuki Tateishi in HBvL

Het budget moet ook gestaag groeien. Nu zitten ze op 20 miljoen euro. "Dan willen we sportief een grote stap voorwaarts zetten. Als DMM.com in 2027 tien jaar eigenaar zal zijn van STVV, rekenen we erop dat het budget verdubbeld is ten opzichte van nu en dat we ons voor de Europa League kwalificeren. Nu hebben we daar het spelersmateriaal nog niet voor."

Dit seizoen moet dus een rustig seizoen worden. "Net als vorig jaar willen we goed boeren. Een tiende plaats moet het minimum zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties