Mannaert verklaart business model van Club Brugge: "Ajax moest die psychologische grens ook overschrijden"

Redactie
| 78 reacties
Mannaert verklaart business model van Club Brugge: "Ajax moest die psychologische grens ook overschrijden"

Club Brugge doet er nog maar een keer de vetpotten van de Champions League bovenop. Het business model dat Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert in 2012 opstelden, rendeert volop. En ze zijn ook niet terughoudend om geld uit te geven, zoals ze deze zomer bewezen op de transfermarkt.

Vincent Mannaert haalde Okereke voor 8 miljoen en wou zelfs meer dan 12 op tafel leggen voor Victor Wanyama. "Het klopt dat een dure speler niet noodzakelijk een garantie is, maar de waarden zijn wel degelijk gestegen. De MLS richt zich in het vermarkten van zijn competitie heel duidelijk op Zuid-Amerika. Meer geld in Zuid-Amerika betekent dat de prijzen voor de betere spelers ginder omhoog gaan - een van 10 miljoen is nu echt 10 miljoen waard", verklaart hij in HLN.

Blij dat onze scouting zo performant is

Daarom ook dat Club Brugge niet wou achterblijven. "Spelers worden duurder. Als je dán je psychologische grens - om niet te kopen boven een bepaald bedrag - niet wil verleggen, zul je de rol moeten lossen. Ajax is enkele jaren geleden ook tot die conclusie gekomen, toen zij ferm investeerden in Blind en Tadic."

Voorzitter Verhaeghe geeft wel mee dat er ook moet verkocht worden. "Op voorwaarde, natuurlijk, dat je eigen operaties blijven draaien - je moet zélf ook voldoende geld genereren. Daarom ben ik zeer blij dat onze scouting zo performant is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties