De spits van San Marino die drie keer (!) scoorde tegen de Rode Duivels: "De beste match die we ooit speelden"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Andy Selva, de spits van San Marino die drie keer (!) scoorde tegen de Rode Duivels: "De beste match die we ooit speelden"

De spits van San Marino die drie keer (!) scoorde tegen de Rode Duivels: "De beste match die we ooit speelden"

Wie herinnert zich Andy Selva nog? Weinigen wellicht, maar de ex-profvoetballer maakte zich wereldberoemd in San Marino door drie keer te scoren tegen de Rode Duivels. Hij blikt met enige weemoed terug op die drie doelpunten.

Zijn allereerste goal tegen België was er een in de 10-1 pandoering, niet lang na het teleurstellende EK in eigen land. "Met een enig mooie vrijschop", weet Selva nog. "België had iets recht te zetten en wij waren het slachtoffer. Ik kreeg zelfs een attentie van de Belgische voetbalbond: een plakkaat van de match en een servet", vertelde hij bij Gazet van Antwerpen.

In 2001 scoorde hij de 1-1, waarna de Rode Duivels nog met ruime cijfers wonnen: 1-4. Vier jaar later scoorde hij opnieuw de gelijkmaker en toen nam België pas in de slotfase afstand: 1-2. "Het is misschien de beste wedstrijd die wij ooit met San Marino speelden", blikte de drievoudige doelpuntenmaker tegen België terug.

Respect

"In die laatste interland speelde ik tegen Vincent Kompany en Daniel Van Buyten. Dat waren gewoon twee wereldverdedigers en ik mocht daartegen spelen. En ik scoorde zelfs! Die mannen hadden respect voor mij", besloot Selva.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties