Een oude bekende, een profvoetballer en een bioboer: wie zijn de spelers van San Marino?
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Wie zijn de spelers van San Marino, vrijdagavond tegenstander van de Rode Duivels

Een oude bekende, een profvoetballer en een bioboer: wie zijn de spelers van San Marino?

De Rode Duivels spelen vrijdagavond op verplaatsing bij San Marino. Een verplicht nummertje, want het nummer 211 op de FIFA-ranking is geen tegenstand voor de nummer 1 van de wereld.

De meeste Rode Duivels zullen wel bekend zijn bij de spelers van San Marino, maar omgekeerd is dat absoluut niet het geval. Door blessures zal er volgens Het Nieuwsblad vrijdag maar een profvoetballer aan de aftrap staan bij de dwergstaat: Nicola Nanni, een spits van 19 jaar.

Slechts een speler stond ooit al tegenover de Rode Duivels en dat is de 35-jarige Alex Gasperoni. Hij verloor met 1-2 en 8-0 in de kwalificatiematchen voor het WK van 2006.

Op het middenveld vinden we Mattia Giardi, een bioboer van beroep, terug. Hij staat naast Matteo Vittaioli op het veld. Vittaioli werd een nationale held door in 2015 het eerste doelpunt op verplaatsing in veertien jaar tijd te maken.

Tot slot hebben we nog doelman Simone Benedettini. Hij is de neef van eerste keus en profvoetballer Elia Benedettini, maar die kampt met een knieblessure.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties