Voormalig Anderlecht-speler Lukebakio koestert herinnering tegen topteam: "Speciaal tegen hen drie keer te scoren"

Voormalig Anderlecht-speler Lukebakio koestert herinnering tegen topteam: "Speciaal tegen hen drie keer te scoren"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dodi Lukebakio heeft naam gemaakt in Duitsland. Vorig seizoen maakte hij bij Fortuna Düsseldorf tien doelpunten. Daar heeft hij ook zijn transfer naar Hertha Berlijn aan te danken.

Dodi Lukebakio slaagde er vorig seizoen zelfs drie keer in om te scoren tegen Bayern München. "Ongelooflijk! Dat is één van de grootste voetbalclubs ter wereld en het sterkste team in Duitsland. Het is speciaal voor mij om tegen hen drie keer te kunnen scoren."

De beleving die dag was ook iets bijzonder. "Ik koesterde verwachtingen en ik was niet de enige. Mijn ploegmaats bij Fortuna keken er ook zo tegen aan. Ik heb me zelf toen het volgende voorgehouden: 'OK, we zijn naar hier gekomen om te vechten.'"

Op naar grootse verwezenlijkingen

Uiteindelijk werd onze landgenoot ook beloond. "Ik heb me al afgevraagd of ik het wel was die al die doelpunten heeft gemaakt. Ik kreeg telefoontjes van mijn familie, van vrienden. Op dat moment heb ik het me gerealiseerd. Ik geloof enorm in mezelf en met de prestatie heb ik aan iedereen laten zien dat ik iets groots wil verwezenlijken."

Dit seizoen is zijn doel om zijn statistieken verder op te smukken. Hoeveel doelpunten hij wil maken, dat houdt de jonge Duivel liever geheim.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties