Lonen Serie A onder de loep: Italianen delven het onderspit, een wereld van verschil tussen de broers Donnarumma en slokop Juve
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 6 reacties

Bedenkingen bij de gelekte lonen van de spelers in de Serie A

Lonen Serie A onder de loep: Italianen delven het onderspit, een wereld van verschil tussen de broers Donnarumma en slokop Juve

De lonen die Gazzetta dello Sport heeft het machtspositie van Juventus andermaal blootgelegd. De acht laatste landstitels waren een prooi voor de club uit Turijn en zoals de lonen nu verdeeld zijn ziet het er niet naar uit dat er de komende acht jaar een andere kampioen uit de bus komt.

Ten eerste geeft Juventus meer uit aan spelerslonen dan de bedragen van de twee eerste achtervolgers opgeteld. Zo betaalt ‘de Oude Dame’ 294 miljoen euro uit aan de spelerskern, een bedrag dat via bonussen nog kan oplopen tot meer dan 300M. Inter en Roma betalen respectievelijk 139M en 125M.

Oneerlijke concurrentie dus, als er in dit geval nog sprake kan zijn van concurrentie (voor de landstitel). Als we gaan kijken naar de individuele spelers dan is de top 10 opnieuw bianconeri. Ronaldo (31M) en De Ligt (8M) zijn nummers 1 en 2, terwijl Lukaku (7,5M) de derde plaats deelt met Higuain.

Dybala(7,3), Ramsey (7), Rabiot (7) en Pjanic (6,5) zijn de volgende Juve-spelers op het lijstje. Koulibaly en Donnarumma krijgen jaarlijks 6M gestort op hun rekening, net zoals Douglas Costa, Mandzukic en Khedira.

Super Mario

Van de dertien best betaalde spelers staan er dus tien op de loonlijst van Juve. Donnarumma is overigens de vreemde eend in de bijt. Hij is de enige Italiaan van het dozijn plus één grootverdieners.

Nog enkele andere opmerkelijke cijfers. Quagliarella, de topschutter van vorig jaar, moet het doen met ‘slechts’ 1,2M. Gianluigi Donnarumma (AC Milan) moet niet afkomen met een goedkoop kerstcadeau voor zijn oudere broer en collega-doelman Antonio (Brescia). De ene broer (6M) verdient tien keer meer dan de andere. Bij Brescia is de grootverdiener overigens een zekere Mario Balotelli (1,5M)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties