Nigel De Jong haalt herinneringen op aan Kompany: "Hij zat toen al met zijn neus in de boeken" & "Hij kiest nooit voor de makkelijke oplossing"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Manchester
| 1 reacties

Nigel De Jong haalt herinneringen op aan zijn gemeenschappelijke periodes met Vincent Kompany bij Manchester City en Hamburg

Nigel De Jong haalt herinneringen op aan Kompany: "Hij zat toen al met zijn neus in de boeken" & "Hij kiest nooit voor de makkelijke oplossing"

Nigel De Jong was een van de Manchester City Legends tijdens de Tackle4MCR-wedstrijd georganiseerd door Vincent Kompany. Ze deelden ook al de kleedkamer bij Hamburg. De Nederlander kent Kompany dus door en door én hij volgt het parcours van zijn ex-ploegmaat nog.

"Zijn start mas moeilijk, maar hij is de uitdaging wel aangegaan. Dat is inherent aan Vincent. Hij zal nooit voor makkelijkste uitweg kiezen. Hij had ook voor een trainersbaantje bij de U16 van Manchester City kunnen kiezen, maar hij werd speler/manager", had Nigel De Jong na de Testimonial Match te vertellen.

Tijd nodig

"Hij doet het uitstekend met die jonge jongens, maar hij heeft nog wat tijd nodig. Dan ben ik er 100% van overtuigd dat hij succesvol zal zijn. Hij heeft al zo veel opgestoken van topcoaches, neem nu Pep Guardiola", ging de WK-finalist van 2010 verder.

De Jong moest ook toegeven dat hij absoluut niet verrast was met het nieuws dat Kompany bij Anderlecht voor de dubbele baan koos. "Terwijl wij ... volledig andere dingen aan het doen waren (lacht), dan zat hij met zijn neus in de boeken over businessmanagment en allerhande."

Nummer 5 of 10

In tegenstelling tot vele anderen in het Manchester City Legends team is De Jong nog niet gepensioneerd. "Ik lig nog twee jaar onder contract in Qatar", aldus de Nederlander. Hij gaf ook aan dat hij deze zomer geen telefoontje had gekregen van Kompany om bij Anderlecht te komen voetballen.

Rafael Van der Vaart droeg het Hamburg-shirt in dezelfde periode als Kompany. "Toen ik hem leerde kennen was hij, de jonge Kompany, al bijdehand. Hij kon kiezen tussen rugnummers 5 en 10. Je kan wel raden welke hij koos. Dat zegt wel iets over hem. Een echte topgozer", aldus de Nederlander.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2. Bundesliga

Nieuwste reacties