Dit kwartet eersteklassers is ouder dan 'comeback kid' Kim Clijsters
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties

Vier eersteklassers zijn ouder dan comeback kid Kim Clijsters

Dit kwartet eersteklassers is ouder dan 'comeback kid' Kim Clijsters
Foto: © Photonews

Met haar statement heeft Kim Clijsters nu al de comeback van het jaar te pakken. Oudere atleten in de topsport het heeft toch bijzonder... In de Jupiler Pro League lopen er nog vier spelers rond die ouder zijn dan Clijsters. Eén klein verschil, zij hebben wel geen drie kinderen op de wereld gezet

Kim Clijsters is geboren op 8 juni 1983. Drie spelers uit de Jupiler Pro League die dit seizoen al op het veld stonden zijn ouder. Nog twee 'oudjes' zijn van hetzelfde geboortejaar.

1. Olivier Deschacht - 16 februari 1981

De verdediger sloot zich dit jaar bij Zulte Waregem aan, want hij wou nog niet stoppen na zijn avontuur bij Lokeren. Deschacht verscheen in alle zes competitiematchen aan de aftrap en als hij deze vorm aanhoudt, dan breit hij er misschien nog wel een jaartje aan.

2. Nicolas Penneteau - 28 februari 1981

De Franse goalie is met zijn 38 lentes nog altijd onbetwist titularis bij Charleroi. Het is intussen al zijn zesde seizoen bij de Carolo's.

3. Davy De Fauw - 8 juli 1981

De Fauw is de derde oudste speler van de Jupiler Pro League die dit seizoen al in actie kwam, maar hij is wel de nestor onder de doelpuntenmakers. De verdediger van Zulte Waregem maakte in deze jaargang al twee goals: strafschoppen tegen Antwerp en ... Penneteau.

4. Bram Castro - 30 september 1982

De doublure van Yannick Thoelen kwam dit seizoen nog maar een keer in actie en dat was in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Cercle Brugge. Thoelen zat toen een schorsing uit.

Niet ouder dan Clijsters maar wel van hetzelfde 'bouwjaar' is Igor De Camargo van KV Mechelen. De oudste speler in 1B is geen onbekende voor Clijsters. Het is haar schoonbroer Jelle Van Damme (Sporting Lokeren). In het vrouwenvoetbal is dé ouderdomsdeken bij uitstek, Aline Zeler, net gestopt. Zij hing op 1 juni, op 35-jarige leeftijd, haar voetbalschoenen aan de wilgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties