Kompany kiest de beste verdediger die hij in de Premier League tegenkwam: "Zijn impact op de club was zo groot"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Manchester
| 0 reacties

Vincent Kompany kiest de beste verdediger die hij in de Premier League tegenkwam

Kompany kiest de beste verdediger die hij in de Premier League tegenkwam: "Zijn impact op de club was zo groot"
Foto: © Photonews

Doorheen zijn elf jaar bij Manchester City speelde Vincent Kompany samen met, maar ook tegen heel wat verdedigers van wereldklasse. Toen hij er eentje moest uitpikken koos hij niet voor een ploegmaat, maar wel voor een rivaal van in zijn laatste anderhalf seizoen bij de club: Virgil Van Dijk.

“Ik weet dat het een vreemde keuze is omdat hij nog niet zo lang op dat allerhoogste niveau speelt, zeker niet zolang als Rio Ferdinand of John Terry destijds”, schatte Kompany zijn Nederlandse collega-verdediger naar waarde. “Toch heeft hij in de onderlinge duels echt een grote indruk op me gemaakt.”

De Nederlands verdediger is 28 jaar en maakte pas in januari 2018 de overstap naar de echte top in Engeland. Klopp liet hem voor 85 miljoen euro overkomen naar Liverpool en zo kwam er een einde aan een periode waarin de Reds veel tegendoelpunten slikten. Bovendien doet Liverpool sindsdien ook weer mee voor de nationale en internationale prijzen.

Die factor speelde mee in Kompany’s beslissing om Van Dijk te verkiezen boven andere legendarische verdedigers in de Premier League. “Zijn impact op het team was zo ongelofelijk groot. Het Liverpool voor Van Dijk en het Liverpool na hem; dat is een wereld van verschil.”

Kompany hoort zelf uiteraard ook thuis in het lijstje van beste verdedigers, maar daar ging hij liever niet te diep op in. “Ik wil mezelf niet in zulke categorieën wringen. Door al mijn blessures heb ik niet met dezelfde wapens gestreden als andere toppers. Het feit dat ik er steeds was voor het team, daar hecht ik meer belang aan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties