Reglement deze keer wel waterdicht, maar toch...: niemand in 1B is gelukkig met beslissing

Reglement deze keer wel waterdicht, maar toch...: niemand in 1B is gelukkig met beslissing
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Roeselare staan ze op hun achterste poten omwille van de forfaitnederlaag. De club heeft de punten hard nodig, want ze verzamelden er nog maar twee. Maar ook bij de andere ploegen zijn ze niet gelukkig. Maar het reglement is in dit geval wel heel duidelijk.

Roeselare heeft uiteraard verzet aangetekend tegen de beslissing van de rechter om het faillissement uit te spreken, maar dat wordt pas volgende week behandeld. De Pro League had dan ook geen andere keuze dan hen voor dit weekend een forfaitnederlaag aan te smeren. 

Maar ook de andere clubs zijn ambetant. Vooral de clubs die meestrijden voor de periodetitel, want Virton - ook goed geplaatst - krijgt er zomaar drie punten bij, terwijl Beerschot en Lommel al punten lieten liggen tegen de West-Vlamingen. Deze keer is het reglement echter waterdicht, laat men bij de Pro League weten: bij een niet nakomen van de licentievoorwaarden - waaronder een faillissement duidelijk valt - moet er een forfait worden uitgesproken.

Uit competitie

De andere clubs hebben ook geen poot om op te staan dus. Wat het nog erger zou maken is als de zaak zou aanslepen en er volgende week geen uitspraak valt of dat het faillissement bestendigd blijft. Drie forfaits zou betekenen dat de club uit competitie wordt genomen. Iets wat een horrorscenario zou betekenen in een reeks met maar acht clubs. Maar daar wordt momenteel geen rekening mee gehouden...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties