Analyse Vanden Borre is back: niet zomaar een zoethoudertje? Plan zonder risico, maar uiteraard wel vreemd
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 290 reacties

Anthony Vanden Borre mag als kind van het huis weer meetrainen bij Anderlecht

Vanden Borre is back: niet zomaar een zoethoudertje? Plan zonder risico, maar uiteraard wel vreemd
Foto: © photonews

Daar is Anthony Vanden Borre weer... Er was al langer sprake van dat hij weer zou mogen meetrainen bij zijn opleidingsclub. Derde keer goeie keer? Hij is er immers nog steeds maar 31. Speciaal gevalletje...

Zou Michael Verschueren gisteren een seintje gegeven hebben aan Vincent Kompany? 'Vince, 't kot staat bijna weer in brand, bel eens naar Anthony aub?' Na de 5 op 21 en het verlies tegen Antwerp mag de timing alvast opmerkelijk genoemd worden. Verschueren hield zondag zelf de vinger aan de pols bij de supporters en bezocht zowat alle café's rond het stadion.

Supertalent

Ergens moet daar toch wel gevallen zijn dat ze Anthony Vanden Borre - ondanks al zijn fratsen enorm populair bij de fans - moesten terughalen. Die had in 2015 immers als eerste aan de alarmbel getrokken met zijn beruchte janetten-interview. Het grootste deel van de fans gaf hem toen - en nu nog altijd - gelijk.

Daarbij komt dat Vanden Borre een supertalent is, waarbij het hoofd echter niet altijd de benen volgde. Die benen waren te goed voor België, maar de mentaliteit remde zijn carrière telkens af. Elk moment dat het iets te makkelijk werd of hij in een gezapig ritme terecht kwam, liep het mis.

Geen loon

Dat Vincent Kompany hem ooit ging terughalen, stond in de sterren geschreven. Met Floribert Ngalula en Rodyse Munienge waren er al drie van het vroegere jeugdvriendengroepje herenigd. Brusselse ketjes, allemaal met Congolese roots. Vanden Borre mag zich gaan bewijzen bij de beloften, waar hij met coach Craig Bellamy een gelijkgestemde ziel vindt.

Anderlecht geeft hem geen contract en betaalt hem ook niet, maar hij mag wel trainen met de jonge gasten. Toen hij vorige keer werd teruggezet naar de beloften was hij daar trouwens een mentor voor de jeugd en toonde hij een fantastische inzet. Lekker ballen tussen die gretige jonge mannen, dat stond hem toen al meer aan dan in een kleedkamer met verzadigde 'vedetten' zitten. 

Geslaagd voor fysieke testen

Tja, je zou zeggen: dat kan toch niet dat die nog in de A-kern komt? Dit is toch een goedmakertje voor de fans? Bij elke andere voetballer zouden we zeggen: inderdaad. Maar de nog steeds maar 31-jarige Vanden Borre is een apart geval. Volgens wat we horen is hij fitter dan ooit dankzij Christian Wilhelmsson. Hij legde ook fysieke testen af en slaagde daarvoor. Wie durft zeggen dat hij binnen een paar maanden niet ineens op de rechtsachter staat?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties