De weelde van AA Gent: topteam samengesteld met kracht, snelheid en vooral héél veel techniek
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 30 reacties

AA Gent heeft een enorme weelde in zijn kern

De  weelde van AA Gent: topteam samengesteld met kracht, snelheid en vooral héél veel techniek
Foto: © photonews

AA Gent is een uitdager voor de titel, volgens Hein Vanhaezebrouck zelfs de grootste concurrent van Club Brugge. Als je de kern van de Buffalo's bekijkt zou dat wel eens waarheid kunnen zijn. Ze kunnen quasi alles opvangen zonder te veel kwaliteitsverlies.

Gent heeft echt alles in zijn team zitten: krachtpatsers met Depoitre, Owusu en Ngadeu, inzicht met Kums en Odjidja, scorend vermogen met David, Yaremchuk en Depoitre. Plus: een heel goede bank...

Verdediging

Ngadeu en Plastun lijken centraal heel complementair te zijn, maar Jess Thorup heeft ook nog Dylan Bronn in de wachtkamer zitten. Om nog te zwijgen van aanwinsten Jan Van Den Bergh en Ibrahima Cissé. De onverslijtbare Asare en Mikael Lustig zijn certitudes, maar met Reuben Yem en Milad Mohammadi zijn er wel vervangers aanwezig.

Middenveld

We vonden het vreemd dat Gent absoluut nog Faris Haroun nog wou, maar er zat een redenering achter. Momenteel draait de diamant op het middenveld (Owusu-Odjidja-Kums-David) heel goed, maar bij Gent calculeren ze ook in dat Odjidja en Kums behoorlijk wat matchen nog zullen missen.

Daarom ook mocht Louis Verstraete na het afspringen van de transfer niet meer vertrekken. Bezus, Chakvetadze en Dejaegere zijn immers allemaal meer aanvallende profielen en geen controlerende middenvelders. Maar laten we zeggen dat het meer dan voldoende is...

Aanval

Door de onmiddellijke klik tussen Depoitre en Yaremchuk zou je bijna vergeten dat er nog heel wat aanvallers/flankaanvallers rondlopen bij Gent. Kubo bijvoorbeeld, Dompé is er ook nog en Mamadou Sylla is ook naar de achtergrond verdwenen. Kvilitaia moet met invalbeurten zijn waarde bewijzen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties