Interview "Prachtig van Genk om voor Coucke te kiezen"

Dennis Rosiers
| 17 reacties
"Prachtig van Genk om voor Coucke te kiezen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het uitvallen van Danny Vukovic, die zijn achillespees afscheurde op training, was een serieuze domper voor KRC Genk. De landskampioen besloot echter geen nieuwe doelman aan te trekken, maar zijn lot in de handen te leggen van twee jonge talenten: Gaëtan Coucke (20) en Maarten Vandevoordt (17).

Michel Ribeiro was jarenlang techniektrainer van KRC Genk en kent beide goalies al jaren. Hij laat zijn licht schijnen op de twee youngsters. “Ik moet zeggen dat ik het een prachtige keuze vond van KRC Genk om vol voor deze twee talenten te kiezen. Want ik besef dat dit geen evidente keuze moet geweest zijn, maar het past binnen de filosofie van de club.”

Toch is het geen toeval dat KRC Genk alweer twee jonge doelmannen heeft klaarstaan. Ribeiro is dan ook laaiend enthousiast over de manier waarop er bij Genk met de doelmannen gewerkt wordt: “Ongelooflijk toch, als je ziet welke doelmannen de Genkse academie al heeft voortgebracht: Bolat, Casteels, Courtois, en dan nu Coucke en Vandevoordt. Ik moet een dikke pluim geven aan de keeperstrainers die met deze jongens gewerkt hebben, zoals Gilbert Roex. Echt chapeau! Ze leverden enorm veel en goed werk met de doelmannen. En daarna is er ook nog Guy Martens die de jongens afwerkt en klaarstoomt voor het grote werk. Al is er naast al dat harde werk ook een portie geluk nodig om zo’n jongens te lanceren.”

Gaëtan Coucke (20 jaar)

Coucke had voor dit seizoen geen enkele ervaring op het hoogste niveau. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Lommel, waar hij in 1B indruk maakte. “Je moet weten dat Gaëtan eigenlijk begonnen is als veldspeler. Bij de U11 moest hij eigenlijk vertrekken bij KRC Genk als veldspeler. Dan is hij doelman geworden en je ziet waartoe dat geleid heeft. Het is knap om te zien dat hij zich nu manifesteert in het eerste elftal.”

Maarten Vandevoordt (17)

De amper 17-jarige Maarten Vandevoordt is nog niet zo bekend bij het grote publiek, maar wordt als een enorm talent beschouwd. Ribeiro beaamt dit: “Het is een jongen van 17 die er echt al staat. Hij heeft een enorm potentieel. Ik vergeet nooit hoe ik vrije trappen moest geven bij hem toen hij 13 jaar oud was. Normaal gezien kon ik relatief eenvoudig de ballen binnenleggen als het moest. Maar bij hem moest ik toen al serieus doortrappen om het hem moeilijk te maken”, besluit de ex-profvoetballer, die nu in de Verenigde Staten werkt als techniektrainer bij Sporting Kansas City.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties