Gent speelt op zeker en bindt doelpuntenmachine langer aan zich

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 6 reacties
Gent speelt op zeker en bindt doelpuntenmachine langer aan zich
Foto: © photonews

De interesse van buitenlandse clubs in Jonathan David blijft toenemen, want de 19-jarige Canadese aanvaller blijft maar scoren. KAA Gent laat niets aan het toeval over.

Om andere clubs te snel af te zijn heeft KAA Gent het contract van Jonathan David, dat liep tot medio 2022, met een jaar verlengd. Er zijn ook fel verbeterde voorwaarden aan verbonden, weet Het Nieuwsblad. Er was al interesse van Leverkusen en Benfica en de Canadees lijkt ook onhoudbaar voor de Buffalo's, die na de contractverlenging een betere onderhandelingspositie hebben.

In de winter van 2018 maakte David de overstap van Ottawa naar ons land. Vorig jaar al viel zijn neus voor doelpunten op, maar dit jaar is er geen houden meer aan. In veertien confrontaties, Belgische en Europese gecombineerd, zit de goalgetter aan negen rozen en vijf assists.

Mijn job

"Mijn rol is doelpunten maken, assists geven en belangrijk zijn voor de ploeg. Dat is gewoon mijn job, dus ik doe dat enkel om de ploeg te helpen. Met topschutter worden of zo ben ik niet bezig", aldus Jonathan David daarover eerder al.

"Het werkt ook gewoon goed met Depoitre. Tegen Saint-Étienne maakte hij het doelpunt bijna volledig, ik moest het enkel nog afmaken. Ook in Europa ben ik niet bezig met doelpunten maken an sich, maar enkel met punten pakken", verwees hij naar zijn vele goals in de Europa League al dit seizoen. "De supporters blijven ons helpen, dat doet deugd", toonde hij aan dat hij graag in Gent is.

Ook tegenstander Cyle Larin is vol lof voor zijn landgenoot: "Ik ken hem nu al enkele jaren, hij heeft enorm veel talent en is nog steeds maar 19 jaar. Hij gaat een grote carrière maken", aldus de goalgetter van Zulte Waregem. "Het is een deel van een nieuwe generatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties