Genkies tussen hoop en vrees voor Napoli, maar... "Wat het resultaat ook is, we gaan 90 minuten een feestje bouwen"

Genkies tussen hoop en vrees voor Napoli, maar... "Wat het resultaat ook is, we gaan 90 minuten een feestje bouwen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voetbal een feest! Dat moet het morgen opnieuw worden voor KRC Genk. De gebeurtenissen van afgelopen zaterdag zijn niet voor herhaling vatbaar. De Genk-supporters maken zich op voor de confrontatie met Napoli: "We zullen er negentig minuten achter gaan staan!"

Aan het woord is Rudy Claessens, de voorzitter van de supportersfederatie OSV. Veel kan hij niet meer kwijt over de frustraties van de Genk-fans op Stayen, dat houdt hij voor het overleg met het Genk-bestuur. "We gaan sowieso met de club samenzitten om dit in de toekomst te vermijden", knikt hij.

Al wil hij er nog één zaak aan toevoegen. "Als je supporters opsluit in een kooi kan je zoiets verwachten. Dat is niet meer van deze tijd. Uiteraard werd het ingegeven door wat er zich op het veld afspeelde, maar je kon een reactie verwachten. Als het sportief echter goed was verlopen, kwamen we daar misschien wel ongeschonden uit."

Het wordt bang afwachten, het is nog niet wat we vorig seizoen te zien kregen natuurlijk

Maar de focus ligt op morgen. Na de mindere resultaten en de rammeling in Salzburg leven de Genkies er tussen hoop en vrees naartoe. "Qua resultaten en spel is het nog niet wat we er voor het seizoen van verwacht hadden", knikt Claessens. "Het wordt bang afwachten. Het is nog niet wat we vorig seizoen te zien kregen van onze ploeg natuurlijk."

Woensdagavond zit de Luminus Arena tot de nok gevuld. "Over de sfeer mogen we de laatste jaren zeker niet klagen", aldus Claessens. "En zeker nu: hier hebben we toch een heel jaar naartoe gewerkt. Het is het hoogste trapje. We gaan negentig minuten lang voor sfeer zorgen en een feestje bouwen, wat het resultaat ook is op dat moment."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties