Lommelse kapitein ziet spelersgroep rustig blijven: "Vooral van buitenaf veel druk"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Lommel
| 0 reacties

Glenn Neven bespeurde weinig nervositeit in aanloop naar de clash tegen Roeselare

Lommelse kapitein ziet spelersgroep rustig blijven: "Vooral van buitenaf veel druk"
Foto: © photonews

'Neen, deze keer gaan we niet plooien', zag je de aanvoerder van Lommel denken vrijdagavond in de kelderkraker tegen Roeselare. De overwinning is uiteraard een grote opsteker voor de groenwitten. Al wilde Neven het treffen met de rode lantaarn zeker niet omschrijven als de match van 't jaar.

"Er lag vooral van buitenaf heel veel druk op deze match", nuanceerde Glenn Neven. "In de groep leefde dat niet echt. Wij lazen ook wel dat Lommel en Roeselare het nu al onder hun twee zouden uitmaken wie met een voorsprong aan de play-downs zouden beginnen." Dat is inderdaad heel ver vooruitblikken, al zijn het wel gouden punten die Lommel binnenrijfde.

Met veel drive en een groot hart

"Tactisch was het niet onze beste eerste helft, maar we hebben wel met veel drive en met een groot hart gespeeld", zag Neven. "We mogen de nervositeit niet toelaten in onze groep. We zitten met jonge jongens. We moeten hen wat afschermen, want zeker voor hen kan de druk verlammend werken."

De voorbije weken was het voor Lommel al geregeld net niet, terwijl Roeselare voor veel minder weerstand kon zorgen. Dat gaf al een indicatie van de onderlinge waardeverhoudingen. "We hebben niet naar Roeselare gekeken, maar we waren er wel op gebrand om te winnen. We wilden tegen Lokeren al absoluut winnen. Dat is niet gelukt en nu lukt het wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties