Amper 20-jarig talent geniet van uitblinkersrol in 1B: "Elke keer ik aan de bal kwam, liepen ze achteruit"

Abdulie Sanyang was de grote schrik van Roeselare

Amper 20-jarig talent geniet van uitblinkersrol in 1B: "Elke keer ik aan de bal kwam, liepen ze achteruit"

In het rijtje met jonge talenten uit eerste klasse B, kan voortaan ook de 20-jarige Gambiaan Abdulie Sanyang gezet worden. Samen met landgenoten Kujabi en Jallow is Sanyang naar Lommel afgezakt. Vrijdag was hij een ware gesel voor de verdediging van Roeselare.

Ook bij hem was er in de eerste plaats opluchting omdat eindelijk die eerste overwinning werd binnengehaald. De score had zelfs nog ruimer kunnen zijn. "Er werd een strafschopfout op mij gemaakt, maar niet gefloten." Dat kon de pret echter niet bederven. "We werken als één team. We hebben zeker goed gespeeld. Ik ben heel blij. Deze zege is heel goed voor de ploeg."

De individuele acties van Sanyang, vaak gepaard gaand met dribbels en kapbewegingen, waren een lust voor het oog. De youngster lijkt geen last te hebben van enig complex. Niet te veel nadenken, is wellicht het grote geheim. "Het komt heel natuurlijk voor mij, de bewegingen die ik doe. Het is een gave die ik gekregen heb van God. Op het veld mijn ding doen, is wat ik het liefste doe."

Je zag dat ze bang waren van mij 

De verdedigers van Roeselare werden er bij momenten horendol van. Dat had Sanyang zelf na een tijdje ook wel door. "Je zag dat ze bang waren van mij", merkte de aanvaller op. "Elke keer ik aan de bal kwam, liepen ze achteruit. "

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties