Zaterdag slachtte hij mee zijn ex-ploeg af, maar Bruno zag de bui al hangen: "Ik vrees het ergste voor Cercle"

Zaterdag slachtte hij mee zijn ex-ploeg af, maar Bruno zag de bui al hangen: "Ik vrees het ergste voor Cercle"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren maakte hij mee zijn ex-ploeg Cercle Brugge af. Gianni Bruno had het trouwens zien aankomen dat de Vereniging ging worstelen. Eerder deze week zag hij het al niet goedkomen.

Bruno wou absoluut weg bij Cercle en vond bij Zulte Waregem een ploeg waar de trainer hem absoluut wou. "Ik zag de situatie waarin ze nu verkeren aankomen en dat was inderdaad een van de redenen waarom ik er weg wou. Negentien spelers waren na vorig seizoen einde contract, dus wist ik dat het overgrote deel zou vertrekken", zegt hij in de Krant van West-Vlaanderen.

"Zoiets komt de stabiliteit in de club natuurlijk niet ten goede. Ik kon me ook niet vinden in het nieuwe contractvoorstel dat sportief directeur François Vitali me deed, aan verminderde voorwaarden. In de wetenschap dat ik samen met Jérémy Taravel en Kylian Hazard de enige overblijver zou zijn van de ploeg waarmee we de promotie uit 1B afdwongen, was de rekening snel gemaakt."

Geen groepsdynamiek

Bruno heeft er geen goed oog in voor Cercle. "Ik hoop het voor hen, maar ik vrees het ergste. Vorig seizoen hadden ze het geluk dat er met Lokeren een club nóg minder punten pakte. Nogmaals: je zag het aankomen. Ik geloof dat we vorig seizoen met zeven nederlagen hebben afgesloten. Als je dan de maanden erna zo’n groep spelers moet vervangen én niet kunt winnen in de voorbereiding, raak je niet uit die negatieve spiraal weg. Door elk seizoen vijftien tot twintig nieuwkomers te halen, kan je onmogelijk aan een groepsdynamiek bouwen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties