Kazachstan, zes uur op het vliegtuig voor ... niets? "Het hoort er bij"
Florent Malice
Florent Malice vanuit Tubeke
| 0 reacties

Castagne, Martinez en Alderweireld laten zich uit over de verre verplaatsing naar Kazachstan

Kazachstan, zes uur op het vliegtuig voor ... niets? "Het hoort er bij"
Foto: © photonews

Nadat de Rode Duivels zich donderdagavond hebben gekwalificeerd voor het EK staat er hen een verre verplaatsing naar Kazachstan te wachten. Zes uur op het vliegtuig voor een match met weinig inzet. Hoe houden de spelers zich gemotiveerd?

Roberto Martinez benadrukte het nog even: de drie kwalificatiematchen na San Marino "zijn niet ideaal om zomaar te gaan experimenteren". Vooral de verplaatsing naar Rusland wordt in zijn ogen een moeilijke test. Maar Kazachstan? Sommige spelers komen donderdag in actie tegen San Marino en zullen 90 minuten op de bank zitten in Nur Sultan. Kunnen zij een verzoek indienen om niet te spelen?

"Nee, dat hebben ze niet gedaan en dat zou volgens mij ook echt niet professioneel zijn", glimlachte de bondscoach. "Daarmee zouden ze een slechte boodschap uitsturen. Niemand stelt zich egoïstisch op in deze groep. We zijn professioneel en gaan elke match alles doen om te winnen."

"Nooit aangenaam"

De spelers hebben er weinig aan toe te voegen. "Ja, het is zes uur vliegen, maar wat wil je dat ik zeg? Ook die matchen moeten gespeeld worden", antwoordde Castagne. "Het hoort er bij", liet Alderweireld in het begin van de week optekenen. "Ik ga er ook niet om liegen. Geen enkele voetballer vindt dat leuk. Zeker niet omdat het op kunstgras is, wat al niet top is voor de spieren", besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties