Nederland kan zich geen nederlaag veroorloven tegen Noord-Ierland
Nico Wieme
| 0 reacties

Overwinning van Noord-Ierland zou slechte zaak zijn voor Oranje

Nederland kan zich geen nederlaag veroorloven tegen Noord-Ierland
Foto: © photonews

In groep C van de UEFA-kwalificaties voor het EK 2020 is de spanning te snijden. Vanavond kijken Nederland en Noord-Ierland elkaar in de ogen. Onze noorderburen kunnen zich geen nederlaag permitteren, want dan zouden de Noord-Ieren zes punten uitlopen.

Nederland kan maar best winnen van Noord-Ierland, want met negen punten uit vier wedstrijden tellen onze noorderburen drie punten achterstand op Duitsland en Noord-Ierland. De opponent van vanavond heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

Oranje en Noord-Ierland zullen vanavond voor de zevende keer tegenover elkaar staan. De Nederlanders trekken met drie overwinningen, twee gelijke spelen en één nederlaag aan het langste zeel. Het onderlinge doelsaldo is 14-4 voor de troepen van Ronald Koeman.

De laatste keer dat beide teams elkaar partijgaven, was op 2 juni 2012. In aanloop naar het EK haalde Nederland toen met 6-0 verschroeiend uit. De spannendste ontmoeting vond in 1976 plaats. In een WK-kwalificatiematch behaalden de Noord-Ieren dankzij de klasse van Georges Best een onverhoopt punt (2-2).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties