Verschaeren, de nieuwe 'chouchou' van supporters en bondscoach, is vereeuwigd in de annalen van de Rode Duivels
Clint Vens
| 10 reacties

De 18-jarige Yari Verschaeren opende zijn rekening bij de Rode Duivels tegen San Marino

Verschaeren, de nieuwe 'chouchou' van supporters en bondscoach, is vereeuwigd in de annalen van de Rode Duivels
Foto: © photonews

De Rode Duivels draaiden San Marino door de gehaktmolen. Een logische overwinning, achteraf ging het dan ook maar over twee dingen. Het doelpuntenrecord van Lukaku en de ontbolstering van een nieuwe publiekslieveling, genaamd Yari Verschaeren.

10 oktober 2019, die dag zal Yari Verschaeren zich nog lang heugen. Een nieuwe ster verrees aan de hemel van het Koning Boudewijnstadion. Het al van kwaliteit uitpuilende sterrenensemble van Roberto Martinez, krijgt er nog een nieuwe telg bij, eentje die de komende jaren wel eens het Belgisch voetbal zou kunnen domineren. 

Yari Verschaeren maakte indruk met zijn lef, vista en balvirtuositeit. Publiek en bondscoach stonden zich likkebaardend te vergapen aan het korte kap-en draaiwerk van het Neerpedeproduct. De 18-jarige middenvelder maakte bovendien als toetje zijn eerste doelpunt als international. 

De op vijf na jongste

Een straffe prestatie, al zijn er nog vijf namen die jonger waren toen ze hun eerste goal voor de Rode Duivels in het mandje legden. De benjamin van de klas was Fernand Nisot met 16 jaar en 333 dagen. 

Daarna volgen Paul Van Himst (17 jaar en 28 dagen), Romelu Lukaku (17 jaar en 188 dagen), Jean Cappelle (17 jaar en 200 dagen) en Bernard Voorhoof (17 jaar en 338 dagen). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties