Spanje en Italië gaan net als België voor perfect rapport, spanning troef in groep D

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Spanje en Italië gaan net als België voor perfect rapport, spanning troef in groep D
Foto: © photonews

Speeldag 7 in de voorrondes van het EK en de eerste deelnemers zijn al bekend. Zaterdag kunnen nog twee landen zich verzekeren van een ticket voor Euro 2020.

Groep D

Geen traditioneel topland in groep D en dat is wellicht ook de reden dat het daar nog spannend is voor de leidersplaats. Leider Ierland telt twee punten en drie punten meer dan Denemarken en Zwitserland. Zij vechten het straks onderling uit wie er tweede of misschien zelfs eerste wordt in de poule.

Dat is afhankelijk van het resultaat van de Ieren. Zij reizen af naar Georgië en zijn favoriet. Thuis werd er wel maar met 1-0 gewonnen van Kvilitaia en co. Scoren blijkt niet makkelijk voor Ierland, want tegen Gibraltar, het kneusje van de poule met een doelpuntensaldo van -16, maakten ze over twee wedstrijden maar drie goals. Voor Georgië lijkt het de match van de laatste kans.

Groep F

In deze poule heeft Spanje na zes wedstrijden nog geen steek laten vallen en die lijn willen ze op bezoek bij Noorwegen doortrekken. Met een overwinning plaatsen ze zich ook voor het EK. Ook Noorwegen (9 punten) kan maar beter winnen om Roemenië (10) en Zweden (11) niet verder te zien uitlopen.

Want zij mogen er vanavond naar alle waarschijnlijkheid drie punten  bijtellen. Hagi reist met zijn landgenoten af naar de Faeroër-Eilanden en Zweden moet naar voetbaldwerg Malta.

Groep J

Griekenland gaat op zoek naar eerherstel na de blamage tegen Liechtenstein (1-1), maar makkelijk zal dat niet worden. De tegenstander van vanavond is namelijk Italië. De Squadra pronkt met 18 op 18 op de leidersplaats en won al tweemaal van Finland, de topfavoriet voor de tweede plaats.

De Finnen trekken naar Bosnië-Herzegovina, voor de thuisploeg is het van moeten. De Armenen mogen hun telraam niet vergeten mee te nemen naar Liechtenstein, of gaan ze bij de dwergstaat voor een ongeziene stunt zorgen door twee keer op rij niet te verliezen?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties