De beste speler in 1B: pareltje gevonden in Scandinavië
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 10 reacties

Casper Nielsen is momenteel de beste speler in 1B

De beste speler in 1B: pareltje gevonden in Scandinavië
Foto: © photonews

Aanpassingsperiode? Welke aanpassingsperiode? De 25-jarige Casper Nielsen arriveerde deze zomer bij Union Saint-Gillioise en is meteen de meest beslissende speler in de Proximus League geworden.

Vijf goals en vier assists in zijn eerste tien matchen in 1B, daar kan je mee thuiskomen. Casper Nielsen is hét koopje van het jaar geworden voor Union. 600.000 euro betaalden ze voor de Deense aanvallende middenvelder. Elke eurocent waard, zo is gebleken...

Union doet mee voor de eerste periodetitel en dat is veelal te wijten aan hun Scandinavisch brein. Zijn assists en goals hebben Union in elke wedstrijd al een punt of punten opgeleverd. Maar hij is zoveel meer dan zijn statistieken. Net als elke goeie voetballer denkt hij vooruit. Nog voor hij de bal gekregen heeft, weet hij meestal waar hij hem wil geven.

Een man die volgens ons al verder had kunnen staan, maar hij bleef vijf jaar in de Deense eerste klasse voetballen. "Ik kreeg mijn kans bij Esbjerg, waar mijn vader - als spits - ook nog gespeeld heeft. Ik speelde er al van mijn vier jaar en voor mij was dat dus logisch. En die 2,5 jaar bij Odense waren goed voor mijn ontwikkeling. Het is toch één van de grootste clubs van Denemarken", aldus Nielsen.

Het bestuur van Union heeft een visie en een project

In zijn entourage valt te horen dat er veel interesse was van andere clubs, maar toch koos hij voor Union in 1B. "Het bestuur heeft met mij gesproken en hun visie uitgelegd. Ze hebben een project en vonden mij daarvoor belangrijk. En ik ben blij om te zien dat ze over alles de waarheid hebben gezegd. Ze willen hier vooruit."

Met Nielsen, al willen we wedden dat er voor hem heel wat interesse gaat komen. Hij heeft die gave om perfect te weten waar te lopen zonder bal. Dat, gekoppeld aan zijn efficiëntie... "In Denemarken gaat het allemaal om het collectief, hier kan je meer individueel uitblinken. Die manier wou ik ook eens proberen. En ik denk wel dat ik iets bijbreng..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties