Groepsfase van de Champions League halfweg: de conclusies voor Club Brugge en Genk

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 16 reacties
Groepsfase van de Champions League halfweg: de conclusies voor Club Brugge en Genk
Foto: © photonews

We zijn halfweg de groepsfase in de Champions League en de Belgische ploegen hebben nog geen overwinning geboekt. Toch mogen Club Brugge en KRC Genk de hoop op Europese overwintering niet opgeven.

Club Brugge

  • 0 overwinningen, 2 gelijke spelen, 1 nederlaag
  • 2 goals gescoord, 7 geïncasseerd
  • 3e plaats

De eerste match van Club Brugge in deze campagne van de Champions League was ook de match waar voor blauw-zwart de meeste druk op lag: de thuismatch tegen Galatasaray. En ze kónden die ook winnen. Moesten zelfs, gezien het grote aantal kansen dat gemist werd. 

In de volgende groepsmatch trokken de manschappen van Philippe Clement naar Bernabéu. Club stond niet onder druk tegen het fel geplaagde Real Madrid en sleepte zelfs een onverhoopt punt uit de brand. PSG deed wat het moest doen tegen Galatasaray en verpletterde de West-Vlamingen vorige dinsdag. Club werd driemaal gewogen en slechts eenmaal te licht bevonden.

Conclusie: Club Brugge had al verder kunnen staan door de drie punten thuis te houden tegen Galatasaray, maar heeft nog alles in eigen handen om de derde plaats te behalen. Als Real en PSG uiteraard doen wat er van hen verwacht wordt tegen de Turken. De motor van Real sputtert nog wat, maar al bij al verwachten we dat de Koninklijke de tweede plaats zonder al te veel problemen zal veilig stellen. Het verdict voor Club Brugge zal wellicht pas op de laatste speeldag, na de aartsmoeilijke verplaatsing naar Istanbul, vallen.

KRC Genk

  • 0 overwinningen, 1 gelijkspel en 2 nederlagen
  • 3 goals gescoord, 10 geïncasseerd
  • 4e plaats

Kinderlijk weggespeeld, zeer knap punt en strijdend ten onder gegaan: zo kunnen we de prestaties van de Limburgers in de eerste drie matchen in de groepsfase best omschrijven. Hoe pijnlijk de 6-2 nederlaag tegen Salzburg ook was, het gelijkspel en de clean sheet tegen Napoli mochten terecht als een overwinning gevierd worden.

Door de overwinning van Napoli in Oostenrijk kan Genk zelfs nog hoop koesteren voor de derde plaats, al zal er dan uiteraard wel een eerste keer gewonnen moeten worden. Felice Mazzu heeft alvast getoond dat hij durft in te grijpen door Dewaest op de bank te zetten en hij had gehoopt dat enkele van zijn sleutelpionnen in een betere vorm verkeerden.

Conclusie: driemaal gewogen en tweemaal te licht bevonden. Als de twee toppers in deze poule, Napoli en Liverpool, de matchen tegen de twee 'kleintjes' blijven winnen, dan mogen Genk en Salzburg op de laatste speeldag uitmaken wie in het vangnet van de Europa League valt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties