Liet Anderlecht hem te vroeg gaan? Ganvoula doet opnieuw van zich spreken in de Duitse tweede klasse

Alexandre Fiammetti
Arjen T'Sjoen en Alexandre Fiammetti
| 8 reacties
Liet Anderlecht hem te vroeg gaan? Ganvoula doet opnieuw van zich spreken in de Duitse tweede klasse
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Deze zomer verliet de Congolese aanvaller Silvère Ganvoula Anderlecht definitief. Hij ging aan de slag bij de Duitse tweedeklasser VfL Bochum en tekende voor vier seizoenen. Een goede zaak voor de Duitse club want Ganvoula kan momenteel niet stoppen met scoren.

In de zomer van 2016 plukte KVC Westerlo de onbekende Silvère Ganvoula weg bij het Turkse Elazigspor. De Congolees deed het prima en maakte 9 doelpunten in 26 wedstrijden. Hij was op dat moment 20 jaar en maakte voor meer dan een miljoen euro de overstap naar RSC Anderlecht.

Ganvoula kwam bij een club terecht die vol voor de titel ging en kon de concurrentie met Teodorczyk, Harbaoui en Beric niet aan. Coach René Weiler besloot dat hij beter wat extra ervaring kon opdoen bij KV Mechelen, maar dat werd een fiasco. Ganvoula zat bijna altijd op de bank en maakte helemaal geen indruk. 

Bij Anderlecht vonden ze Ganvoula al snel niet goed genoeg. De aanvaller viel af en toe nog wel in, maar een echte kans kreeg hij niet. Na een invalbeurt in het seizoen 2018/19 besloot VfL Bochum om hem definitef over te nemen en dat bleek een zeer goede zaak. Ganvoula is momenteel 22 jaar en maakte na 12 wedstrijden al 11 doelpunten en hij gaf ook nog eens 4 assists. Als hij dat gemiddelde kan blijven aanhouden lijkt een transfer naar de Bundesliga in aantocht. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2. Bundesliga

Nieuwste reacties