Moet Kortrijk zelf vrezen voor 'Zes op een rij'? Supporters Zulte Waregem lachen, fans Kortrijk morren: "Er is kwaliteit genoeg"

Moet Kortrijk zelf vrezen voor 'Zes op een rij'? Supporters Zulte Waregem lachen, fans Kortrijk morren: "Er is kwaliteit genoeg"
Foto: © photonews

Elk voordeel heeft zijn nadeel zei Johan Cruijff ooit al. Wel: de weg van de perstribune naar de perszaal in Kortrijk is een lange weg door de supporters heen banen. En zo hoor je ook al eens wat er leeft onder de fans. De spelers en trainer? Die beseffen dat er kwaliteit genoeg is.

We wilden u enkele persiflages vanuit het Guldensporenstadion zaterdagavond na de ontgoochelende 1-3 van KV Kortrijk tegen Waasland-Beveren niet onthouden: 

  • "14 op 45? Dat is een rapport waarmee ik niet zou durven thuiskomen hoor" (een pakweg 15-jarig meisje tegen haar vader)
  • "We waren beter thuisgebleven, dan hadden we tenminste geen kou gehad" (twee volwassen vrouwen tegen elkaar)
  • "Lachen met die zes op een rij tegen Zulte Waregem en dan zelf vier keer verliezen ...Dat gaan we mogen horen!" (een jongeman van pak en beet 25 tegen zijn vrienden)

Die laatste kreeg ondertussen overigens al gelijk: vanuit Waregemse hoek zijn ze de woorden van de stadionspeaker tijdens de derby enkele weken terug nog niet vergeten. "Zes op een rij, een tip voor Sinterklaas", had die toen aangegeven.

Moeten zo snel mogelijk de knop omdraaien

Wel: met vier nederlagen op een rij én wedstrijden in Anderlecht en tegen Gent moeten de Kerels opletten dat ze niet zelf een ontluisterende zes op een rij en 0 op 18 zullen scoren. "Dit is gewoon even een minder moment, er is kwaliteit genoeg", opperde Fraser Hornby na de nederlaag tegen de Wase Leeuwen.

"Het is nu aan ons om de knop zo snel mogelijk om te draaien", pikte ook coach Vanderhaeghe in. "We moeten nu naar onderen kijken, maar ik heb vertrouwen in een goede afloop."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties