Wat moeten de Rode Duivels doen voor groepswinst ... en waarom mogen ze dan koffers voor Rusland haast zeker opnieuw maken?

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Wat moeten de Rode Duivels doen voor groepswinst ... en waarom mogen ze dan koffers voor Rusland haast zeker opnieuw maken?
Foto: © photonews

De Rode Duivels gaan zich vermoedelijk zaterdag plaatsen als groepswinnaar voor het EK 2020. Dat heeft zo zijn belang ... en zet de poort op weg naar een nieuwe trip naar Rusland volgende zomer! Hoezo?

 

Om te beginnen: bij het bepalen van wie groepswinnaar wordt, wordt bij gelijke punten eerst gekeken naar de onderlinge duels. Enkel als we in Rusland met 3-1 zouden verliezen (hetzelfde resultaat als in Brussel), wordt daarna bij een eventuele gelijke stand verder gekeken naar het doelsaldo.

Met dan nog een duel tegen Cyprus voor de boeg en eentje tegen San Marino voor de Russen, laten we het beter niet zover komen. Bovendien kunnen we - als we een puntje of drie punten pakken in Rusland - van het treffen met Cyprus helemaal een galawedstrijd maken, omdat we dan al zeker zijn. Maar ook een 1-0 of 4-2 verlies kunnen in se voldoende zijn voor groepswinst. 

En op het EK zelf?

Momenteel staan de Rode Duivels helemaal bovenaan de EK-kwalificatiereeksen, met 18 op 18 (de matchen tegen San Marino tellen niet mee omdat er ook groepen van vijf zijn) en een doelsaldo van +16.

Als we in de andere groepen gaan grasduinen, dan lijken momenteel Oekraïne, Italië, Engeland en Spanje grote kans te maken om ook bij zes beste groepswinnaars terecht te gaan komen.

Opnieuw naar Rusland?

Het kan ook belangrijk zijn met oog op het EK 2020, waarvoor nu al vastligt waar bepaalde groepen worden gespeeld:

Groep A: Italië & Azerbeidzjan
Groep B: Denemarken & Rusland 
Groep C: Nederland & Roemenië
Groep D: Engeland & Schotland
Groep E: Spanje & Ierland
Groep F: Duitsland & Hongarije

Zoals het er nu naar uit ziet, zouden we samen met Oekraïne, Italië, Engeland en Spanje zeker in pot 1 zitten en dus niet in die groepen kunnen terechtkomen.

En aangezien Rusland en Oekraïne niet in één groep terecht kunnen komen, lijkt de kans groot dat we in een groep met Rusland en Denemarken zouden terechtkomen. Dan moet Oekraïne wel bij de top-6 blijven staan, ook na het duel begin volgende week voor hen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Play-offs - Halve finales

Nieuwste reacties