Peter Maes keert terug naar de club waar hij successen heeft geboekt: een overzicht
Nils Wens
| 0 reacties

Peter Maes gaat morgen met zijn Lommel op bezoek bij Lokeren

Peter Maes keert terug naar de club waar hij successen heeft geboekt: een overzicht

Zaterdag spelen Sporting Lokeren en Lommel SK tegen elkaar op de eerste speeldag van de tweede periode in 1B. Voor Peter Maes, de trainer van Lommel SK, zal het een speciale wedstrijd worden.

De Limburger was van 2010 tot en met 2015 bij Lokeren en ook van 2017 tot 2018 was hij daar even aan het roer. Toch is vooral de eerste periode (2010-2015) een zeer mooie periode geworden voor Maes.

Europa League

In de seizoenen 2011-2012 en 2013-2014 won hij de beker van België met Lokeren. Daardoor speelde de club uit het Waasland twee keer de laatste voorronde van de Europa League. De eerste keer konden ze zich niet kwalificeren, want ze gingen strijdend ten onder tegen Viktoria Plzen, maar de laatste keer lukte het wel.

Ze moesten tegen Hull City, toen nog een Premier League-club, en in de heenwedstrijd won Lokeren met 1-0 dankzij een doelpunt van Vanaken. In de terugwedstrijd verloren ze met 2-1, maar het doelpunt van Remacle was genoeg om door te stoten naar de groepsfase. In die groepsfase deden de mannen van Maes het ook niet slecht met 10 op 18, maar het was niet genoeg om door te stoten naar de volgende ronde.

Play-off 1

Ook in de competitie deed Maes het goed met Lokeren. In drie van de vijf seizoenen speelde Lokeren mee in play-off 1 en twee keer eindigden ze op de achtste plaats.  Na het seizoen 2014/2015 verliet hij Lokeren voor Racing Genk.

Enkele seizoenen later kwam Maes dus nog even terug naar Lokeren. Hij werkte van augustus 2017 tot oktober 2018 bij de club, maar de resultaten waren veel minder dan in de eerste periode en dus besloten ze de samenwerking stop te zetten.

Terugkeer

Nu keert Maes dus terug Daknam, maar dan wel als bezoekende trainer. In Het Laatste Nieuws vertelt hij dat hij er zin in heeft. “Uiteraard willen we hier een resultaat komen neerzetten, maar voor Lokeren is de tweede periode een nieuwe start, dus het zal niet makkelijk worden."

“Ik ben naar de laatste thuiswedstrijd van Lokeren geweest om te scouten. Het was raar, maar het deed deugd dat enkele supporters dag kwamen zeggen. Ik voelde sympathie”, aldus de trainer van Lommel SK.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties